Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunan bakandan Erdoğan'a küstah sözler!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan darbecilerle ilgili konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Erdoğan’a hakaretler ederek cuntacı askerleri savundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunan bakandan Erdoğan'a küstah sözler!

Yunanistan, Atina Temyiz Mahkemesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan sekiz darbeci askerden beşinin Türkiye’ye iadesine ret kararının Yüksek Mahkeme tarafından onaylanması durumunda meselenin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği tartışılıyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbecilerle ilgili verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler edip, darbecileri savundu.

'EĞER KOMŞUNUZ KARINI SEVİYORUM DERSE...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan hakkındaki açıklamalarından rahatsız olan Yunan Bakan Kammenos, "Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim" diyerek tehdit etmişti.

Real Radyosu'na konuşan Kammenos ayrıca, Türkiye'den gelen Lozan eleştirileri için “Eğer komşunuz karını seviyorum ve onu almaya geliyorum derse buna sessiz kalamazsınız” ifadelerini kullandı.

DARBECİLERİ SAVUNDU

Yunanistan’da 1967-1974 darbesinin hafızalarda hala taze olduğunu, Yunan Hükümetinin de 15 Temmuz’da Türk Hükümetine ilk destek ifade eden hükümetlerden biri olduğunu vurgulayan Konstandaras, buna karşın eğer darbeci askerler “Yunanistan’da haklarından yoksun bırakılırlarsa Yunan vatandaşları da kendilerini güven içinde hissedemez” görüşünü de savundu.

SUÇLULARIN İADESİ ANLAŞMASI

Türkiye Cumhuriyeti ile Yunanistan arasında, suçluların geri verilmesi ve cezaî, sahada karşılıklı adlî yardım hakkında Ankara'da 7 mart 1939 tarihinde imza edilen anlaşmaya göre darbecilerin iade edilmesi gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.