Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTB Başkanı: “Avrupa’nın İçine Kapanması Dünyayı Karartır”

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, “Avrupa’nın içe kapanması, korkularına kapılması sadece Avrupa’yı değil tüm dünyayı karartan bir gelişme olur. Hep birlikte bunun önlemini almalıyız”...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, “Avrupa’nın içe kapanması, korkularına kapılması sadece Avrupa’yı değil tüm dünyayı karartan bir gelişme olur. Hep birlikte bunun önlemini almalıyız” dedi.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Frankfurt’ta düzenlenen Batı Avrupa Yerel Medya Çalıştayında diaspora medyasının sorunları masaya yatırıldı. İki gün sürecek toplantılarda, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Batı Avrupa’daki Türk Medyası ile Kamu Kurumları konulu panelde konuşmacı olarak katıldı. Çalıştay kapsamında Diaspora Medyasının Önemi, İslam fobiye ve Medya, Avrupa’da Türkçe Yayın Yapan Medya Organları ve Sorunları konulu panellere Avrupa’nın genelinde çalışan çok sayıda Türk gazeteci katıldı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül yaptığı konuşmada, Türkçenin ve Türkçe yayın yapan medyanın önemine dikkati çekerek, YTB ile yurtdışındaki Türk medyasının birlikte yürümesi gerektiğine vurgu yaptı. YTB Başkanı Kudret Bülbül, ortak çalışmaların birlikte gerçekleştirilebileceğini belirterek, “Bunlara odaklanırsak daha olumlu daha pozitif bir gündemimiz oluşur” dedi. Medyanın dilin göründüğü yer olduğunu ifade eden Bülbül, “Bu anlamda medya bir dilin, bir kültürün, bir medeniyetin taşıyıcısıdır. Bu anlamda bir dilin, Türkçe’nin gitmesi demek, bir medeniyetin gitmesi demektir. Türkçe’nin gitmesi demek sadece ebeveynlerle bir önceki kuşakla ilişkinin kesilmesi değil, bir medeniyetin kararması demektir. Kaldı ki o medeniyet gerek geçmişinde gerek bugün gerekse geleceğinde bütün insanlara büyük fırsatlar, imkanlar sunan bir medeniyetse öyle bir dilin kaybolması son derece önemlidir” ifade etti.
“BİZ BU KORKULARIMIZI 1990’LARDA BÜYÜK ORANDA AŞTIK”
Bülbül, medyanın kullandığı dilin, söylemin son derece önemli olduğunu belirterek, “Sizi okuyanlar ya güven içinde yürüyüşlerini sürdürecekler ya da teslimiyetçi bakış açısıyla bulundukları ülkede kaybolacaklar ya da etkileyici bir bakış açısıyla bulundukları toplumdan kopuk savrulacaklar” dedi. Türkiye’ye yönelik ciddi ön yargılar olduğunu sözlerine ekleyen bülbül konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz bu korkularımızı 1990’larda büyük oranda aştık. Kendi tarihinden, medeniyetinden, kültüründen korkan bir Türkiye’den bütün bunlarla birlikte yaşayan, tarihiyle, toplumuyla barışan bir Türkiye’ye evrildik. Evrildikçe normalleştik, normalleştikçe rahatladık. rahatladıkça çok farklı toplum kesintileriyle iletişim kuran bir Türkiye’ye geldik” açıklamasını yaptı.
Avrupa’nın ve dünyanın geleceğine ilişkin ciddi bir risk gördüğünü bildiren Kudret Bülbül, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Avrupa’nın içe kapanması korkularına kapılması sadece Avrupa’yı değil tüm dünyayı karartan bir gelişme olur. Hep birlikte bunun önlemini almalıyız”
YTB olarak kendi kimlik ve kültürüyle yaşayan vatandaşların yaşadıkları ülkede etkin vatandaş olmalarını istediğini kaydeden Bülbül, “Rahmetli Cem Karaca’yı bir kez daha analım burada. Onun hepimizin kulaklarında bir tınısı olan meşhur şarkısı var. ‘İşçisin İşçi kal’ diye . Biz artık 60.yılda ‘işçiydin işçi kalma diyoruz. Bu konuda geliştirdiğimiz bir çok projelerimiz var. Artık YTB’nin çalışmaları ile yurtdışındaki vatandaşlarımız oy kullanabiliyorlar. 2011 yılında yüzde 5’deyken bugün dünya üzerinde bir rekor kırmız durumdayız. Yüzde 45 oranında katılım sağlamış durumdayız” açıklamasını yaptı. Asgari ücretlerin düşürülmesinin 10 temel maddeden olduğunu bildiren YTB Başkanı Kudret Bülbül, “Yurtdışındaki vatandaşlarımızın Türkiye ile sorunlarına yönelik de çalışmaktayız. Seçimlerden önce yurtdışı vatandaşlar paketi hazırladık. Asgari ücretlerin, pasaport ücretlerinin düşürülmesi 10 temel maddeydi. Önemli bir kısmı gerçekleştirildi. Ama dediğimiz gibi henüz gerçekleştirilemeyen hususlar üzerinde de biz Türkiye’deki kurumlarla bu çalışmalara devam etmekteyiz” dedi.
Geçtiğimiz hafta ABD’ye ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden, gençlerle bir araya geldiği programa katıldığını bildirerek, “Orada şunu ifade ettik. Kenya’dan kalkan bir aile 100. yılında bu ülkede devlet başkanı olabilmiş. Sizler de geleli 60 yıl olmuş. Artık önümüzdeki 40 yıl içinde bulunduğunuz toplumlarda bakanlar, devlet bakanları çıkarmalısınız dedik” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.