Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'YPG, Haseke'de Esed güçlerinin tanklarını ele geçirdi' iddiası

Suriye’nin Haseke kentinde Esed’e bağlı rejim güçleri ile IŞİD militanları arasında çatışmalar tüm şiddeti ile devam ederken PKK/YPG’nin IŞİD karşısında geri çekilmek zorunda kalan Esed güçlerine ait birçok tank ve ağır silaha...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'YPG, Haseke'de Esed güçlerinin tanklarını ele geçirdi' iddiası
Suriye’nin Haseke kentinde Esed’e bağlı rejim güçleri ile IŞİD militanları arasında çatışmalar tüm şiddeti ile devam ederken PKK/YPG’nin IŞİD karşısında geri çekilmek zorunda kalan Esed güçlerine ait birçok tank ve ağır silaha el koyduğu iddia ediliyor.

IŞİD’in son birkaç gündür Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke kentine güneyden saldırılarını yoğunlaştırarak kentin Meşve, Veran, Aziziye Nevşe, Velat el Omera mahallelerini rejim güçlerinden alarak kentin yüzde 70'inde kendi hakimiyetini sağladığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, geçen Perşembe ani bir baskınla Kobani ve Haseke’ye eşzamanlı saldıran IŞİD, Haseke’de rejim güçlerinin kontrolünde olan birçok mahalleyi ele geçirdi. Bunun üzerine rejim güçleri geri çekildi. Rejim güçlerinin geride bıraktığı çok sayıda tank ve zırhlı savaş aracına ise PKK/YPG’nin el koyduğu iddia edildi. PKK/YPG’nin ele geçirdiği tank ve zırhlı araçları Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve kendi kontrolünde olan Kobani ve Afrin’e naklettiği öğrenildi.

Öte yandan Haseke kentinin yarıdan fazla kontrolünün IŞİD’e geçmesinden endişe duyan 100 bine yakın sivil halkın ise Kamışlı, Amude, Derik ve Darbesiye kentlerine doğru kaçtığı ifade edildi. IŞİD’in Hasekeye saldırması sonrası BBC Türkçe'ye konuşan Cizir Kantonu'nun Savunma Bakanı Abdulkerim Saruhan, IŞİD’in ordunun denetiminde bulunan yerlere saldırdığını ve birkaç mahalleyi ele geçirdiğini belirterek, YPG güçlerinin Kürt mahallelerine saldırı olmadıkça rejimle aynı saflarda IŞİD’e karşı savaşmayacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.