Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldız: Akkuyu’da fiili uygulamayı kurguluyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili sürecin artık fiili uygulama aşamasının kurgulanmasına geldiğini söyledi.Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Rosatom Başkanı Sergey...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız: Akkuyu’da fiili uygulamayı kurguluyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili sürecin artık fiili uygulama aşamasının kurgulanmasına geldiğini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko ile görüşmesinden sonra basına konuşan Yıldız, “Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko ile görüşmelerimiz oldu. Buradaki amacımız Akkuyu nükleer santralinin hızlandırılmasıyla ilgili. Özellikle inşaat lisansının başvuruları, bununla ilgili saha datalarının verilmesi, ÇET sürecinin tamamlanabiliyor olması, eleman inşaatları gibi artık fiili uygulamaya geçebileceğimiz bir yapıyı kurgulamaya çalışıyoruz.” dedi.

Son derece verimli, son derece yapıcı bir şekilde karşılıklı işlerin hızlandırılmasına dönük görev dağılımlarının daha iyi yapılabilecek bir sürece girildiğini ifade eden Yıldız, “Bildiğiniz gibi bunun bütçelenmesiyle ilgili 2015 yılı bütçelenmesiyle ilgili Akkuyu nükleer santralinin proje firmasının herhangi bir sıkıntısı bulunmamakta. Bu da projenin önünü açacak önemli başlıklardan bir tanesi idi. Bunları da beraberce değerlendirdik.” bilgisini verdi.

Rusya Enerji Bakanı Novak’la görüşmesi hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan, “Moskova’daki ikinci turumuzda Rusya Enerji Bakanı sayın Aleksandr Novak, aynı zamanda iki ülkenin KEK eşbaşkanı olduğumuz için özellikle son gelişmelerle beraber, konjöktür gelişmelerle beraber yaş meyve sebze ihracatıyla ilgili Rusya’da değerlendirmesiyle ilgili bir çok konuya değindik. Tabii ki enerji konuları da bunun içinde geliyor. Eğer iki taraf da uygun olursa KEK toplantımızı da bu ayın içinde yapmayı planladık. Çünkü Kasım ayında daha üst düzeyde toplantılar yapma ihtimalimiz var. Bunların hazırlığını yapıyoruz. Son derece derin heyetler arası görüşmeler yaptık.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.