Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni göçmenler Almanya’ya eğitimli nüfus getiriyor

Almanya’ya gelen eğitimli göçmenlerin sayısı giderek artıyor. İstatistik çalışmalar göçmenlerin çoğunun Avrupa Birliği ülkelerinden geldiğini gösteriyor. Almanya’ya gelenlerin yüzde 43,7’si yüksekokul mezunu. Yüzde 61,7’si ise...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’ya gelen eğitimli göçmenlerin sayısı giderek artıyor. İstatistik çalışmalar göçmenlerin çoğunun Avrupa Birliği ülkelerinden geldiğini gösteriyor. Almanya’ya gelenlerin yüzde 43,7’si yüksekokul mezunu. Yüzde 61,7’si ise yüksekokul okuma hakkına sahip. Bu oranlar göçmen nüfusu Alman nüfus karşısında daha avantajlı hale getiriyor.

Federal İstatistik Dairesi’nin verilerinde göre bu durum özellikle 2011 yılından bu yana Almanya’ya gelmiş bulunan ve yaşları 25 ila 35 arasında değişen göçmenlerde kendini gösteriyor. Alman nüfusun tamamında akademisyenlerin oranı yüzde 24,1, yüksekokul okuma hakkı olanların oranı ise 47,1 olması, göçmenleri daha avantajlı hale getiriyor.

Almanya’ya 2011 yılından bu yana gelen göçmenlerin yüzde 27,8’inin hiçbir mezuniyeti yok. Alman halkında ise bu oran sadece yüzde 9,1. Bu da göçmenler için olumsuz gelişme olarak gösteriliyor.

ALMAN NÜFUSU GÖÇMENLER SAYASİNDE BÜYÜYOR

İstatistikler, Almanya’daki göçmen sayısının hiç olmadığı kadar yükseldiğini gösteriyor. Geçen yıl ülkedeki göçmen oranı yüzde 20,3 olarak ölçülmüş. Bu bir yıl öncesine göre 470 bin göçmenin ülkeye geldiğini gösteriyor. Almanya’yı terk eden göçmenlerin sayısı ise 187 binde kalmış. Bu şekilde Alman nüfusu geçtiğimiz yıl yüzde 0,4 oranında büyümüş ve bu büyüme de göçmenler sayesinde olmuş.

İstatistik çalışmalar göçmenlerin çoğunun Avrupa Birliği ülkelerinden geldiğini gösteriyor. 2011-2014 yılları arasında bu ülkelerden gelenlerin sayısı 620 bine yükselmiş. Sadece Polonya’dan gelenlerin sayısı 179 bin. Romanya’dan 109 bin, İtalya’dan ise 55 bin kişi gelmiş. Çinli göçmenlerin sayısındaki artış da sürpriz bir gelişme olarak görülüyor. Bu ülkeden gelenlerin sayısı yüzde 54 oranında artmış. Bu da artı 38 bin kişi anlamına geliyor. Aynı şekilde Hindistan da 28 bin kişi göndererek oranı yüzde 60’a kadar çıkarmış. En büyük artış ise yüzde 96, 8 ile Suriye’den.

Bir diğer kaygı uyandırıcı gelişme de göçmenlerin ülkede nerelere yerleştikleri. Göçmenlerin Bdan-Württemberg ve Hessen’deki oranları yüzde 30’un üzerinde, diğer Batı Almanya eyaletleri ile Berlin’deki oranları ise yüzde 10 ila 30 arasında. Doğu Almanya’da ise oranları hiçbir yerde yüzde onu geçmiyor. Buna rağmen göçmen karşıtlığı en çok bu eyaletlerde gözlemleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.