Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Mısır'da

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Mısır'daki Arap Birliği toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'dan Şarm El-Şeyh kentine geldi.Yemen'de Husilerin Devlet Başkanlığı Sarayı'na 60 kilometre uzaklıkta bulunan El Anad hava üssünün...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Mısır'daki Arap Birliği toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'dan Şarm El-Şeyh kentine geldi.

Yemen'de Husilerin Devlet Başkanlığı Sarayı'na 60 kilometre uzaklıkta bulunan El Anad hava üssünün kontrolünü ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi'nin ülke dışına çıktığı iddia edilmiş, nereye gittiği hakkında ise net bir bilgi verilmemişti. Dün Riyad'da ortaya çıkan Hadi'nin, Amman üzerinden Suudi Arabistan'a geçtiği öğrenildi.

Bugün yapılan açıklamada, Hadi'nin Şarm'da bu akşam başlayıp iki gün devam edecek olan Arap Birliği toplantılarına akşam vakitlerinde katıldığı aktarıldı.

Dünkü dışişleri bakanları toplantısından ortak askeri birlik kurma kararı çıktığı duyurulmuştu. Son noktanın ise yarın devlet başkanlarının katıldığı toplantının sonuç bildirisiyle açıklanacağı vurgulandı. Daha önce toplantıların, Suriye ve Libya'daki gelişmeler için düzenleneceği açıklansa da artık ana gündemin 'Yemen'e yapılan operasyon' olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.