Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanan feribottan 178 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribottan şimdiye kadar 178 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Feribotta 54 Türk yolcu da bulunuyor. Yunanistan vatandaşı bir erkek ise hayatını kaybetti.İtalya ve Yunanistan'dan...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribottan şimdiye kadar 178 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Feribotta 54 Türk yolcu da bulunuyor. Yunanistan vatandaşı bir erkek ise hayatını kaybetti.

İtalya ve Yunanistan'dan ekipler yolcuları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. 178 yolcunun kurtarıldığı, bir Yunan vatandaşının hayatını kaybettiği olayda 312 kişinin kurtarılma çalışmasının gece boyunca sürmesi bekleniyor.

Bu arada, kurtarma operasyonunu koordine eden İtalya, feribot Norman Atlantic'in yaklaşık 50 mil uzaklıktaki Brindisi limanına çekilmesini isterken, Yunanistan ise 11 mil uzaklıkta bulunan Arnavutluk limanına çekilmesini talep ettiği kaldedildi.

Kurtarma çalışmalarına 8 helikopter, Yunanistan Hava Kuvvetleri'nden Süper Puma helikopteri katılıyor. Yanan feribot civarında 10 geminin de kurtarma çalışmalarına destek verdiği açıklandı. Öte yandan olumsuz hava koşulları sebebiyle Korfu adasında hazır bekletilen 4 helikopterin ileriki saatlerde bölgeye gönderileceği ifade ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.