Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın Akdoğan: Hükümet olarak Kral Abdullah ile iyi ilişkiler içindeydik

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, vefat eden Suudi Arabistan Kıralı Abdullah bin Abdülaziz ile hükümet olarak bugüne kadar iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi. Akdoğan: “Kral Abdullah Türkiye dostu bir liderdi” dedi. Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalçın Akdoğan: Hükümet olarak Kral Abdullah ile iyi ilişkiler içindeydik
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, vefat eden Suudi Arabistan Kıralı Abdullah bin Abdülaziz ile hükümet olarak bugüne kadar iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi. Akdoğan: “Kral Abdullah Türkiye dostu bir liderdi” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve törenlere katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Akdoğan ilk olarak Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Düzgün ve il protokolü tarafından valilik girişinde karşılanan Akdoğan, içeride de anı defterini imzaladı. Burada bir açıklama yapan Akdoğan, vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz için “Türkiye dostu bir liderdi” ifadelerini kullandı. Suud halkına ve ailesine taziyelerini ileten Akdoğan, “Kral Abdullah’a öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye dostu bir liderdi. Uzunca yıllardır yani biz AK Parti iktidarı olarak 10 yıldır gayet iyi ilişkiler içerisindeydik. Kaybını üzüntüyle karşıladık. Türkiye olarak da 1 gün milli yas ilan ettik. Bayraklar yarıya indirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız cenaze törenine katıldı. Bölgesel işbirliği, İslam dünyası arasındaki dayanışma açısından Kral Abdullah gerçekten gayretli çalışmalar ortaya koymuştur. Ben hem Suudi Arabistan Kral vekiline ve Suud halkına ve ailesine tekrar taziyelerimi iletiyorum.” diye konuştu.

KAYSERİ DÜNYA ŞEHİRLERİYLE YARIŞIR KONUMDA

Kayseri’ye daha önce de geldiğini belirten Akdoğan, bu şehrin kendilerinin medar-ı iftiharı olduğunu söyledi.
Her yönde gelişme içersinde. Yeni Türkiye zaten makül şehirlerle inşa edilecek bir süreci işaret ediyor. Kayseri’de yüz ağartan performans ve başarılar ortaya koyuyor. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Kayseri’de bizim dünya şehirleriyle yarışabilecek bir düzeye ulaşmış kentlerimizden birisi.” diye konuştu.
Açıklamaların ardından Vali Düzgün, ziyaretin anısına Akdoğan’a, Kayseri’ni simgesi saat kulesinin kristal maketini hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.