Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakıt kullanmayan uçak dünya turunu tamamladı

Hiç yakıt kullanmadan güneş enerjisiyle dünyanın etrafındaki turunu tamamlayan Solar Impulse 2 isimli uçak kat ettiği 40 bin kilometrenin ardından nihai durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentine vardı.Solar Impulse 2 uçağı...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hiç yakıt kullanmadan güneş enerjisiyle dünyanın etrafındaki turunu tamamlayan Solar Impulse 2 isimli uçak kat ettiği 40 bin kilometrenin ardından nihai durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentine vardı.
Solar Impulse 2 uçağı 2015 yılının Mart ayında yine Abu Dabi’den havalanmıştı. Yaklaşık 505 saat havada kalan Solar Impulse 2, yolculuğu süresince Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’daki çeşitli havaalanlarına uğramıştı. Son olarak Kahire’de mola veren İsviçreli pilotu Bertrand Piccard, 2 gün süren yolculuğun ardından bir takım zorluklara rağmen uçağı kazasız bir şekilde Abu Dabi’ye indirmeyi başardı.
Solar Impulse 2 uçağı, 72 metrelik kanat açıklığına sahip. Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380’in ise 80 metre kanat açıklığı bulunuyor.
Uçağın yavaş ilerliyor olması pilot Piccard’ı yıldırmadı. Tabutu andıran bir darlığa sahip olan kokpitin içinde Piccard, nefes egzersizleri ve yoga yaparak, yaşadığı stresin üstesinden gelmeye çalıştı.
Uçağın iki pilotu Piccard ve Borschberg Solar Impulse projesi üzerinde 12 yıldır çalışıyordu ve bir takım uzmanlardan, meteoroloji yetkililerinden ve mühendislerden destek aldı.
Solar Impulse 2’nin turu, yenilenebilir enerjinin yapabileceklerini göstermeyi amaçlıyordu. Uçağın iki pilotu temiz enerjiyle neler yapılabileceğini gösterdiklerini kaydettiler.
Uçak, olağan koşullar altında sürekli havada kalabilecek kapasiteye sahip. Sabah güneşten bataryalarına doldurduğu enerjiyle hareket eden uçağın turu dünya genelinde büyük bir ilgiyle takip edildi.
Bununla birlikte uçağın en uzun havada kaldığı süreç Pasifik Okyanusu’nu geçişi sırasında oldu. Uçağın diğer pilotu André Borschberg 5 güne yakın bir süre havada kalarak Pasifik’i geçmeyi başarmış ve en uzun süre havada kalma rekorunu kırmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.