Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

WSJ: Operasyon, Erdoğan'ın otoriterliğe doğru bir başka adımı

Dünyaca ünlü Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, 14 Aralık’ta medyaya yapılan operasyonu eleştiren baş yazısı yayınladı. 'Erdoğan'ın basına saldırısı' başlıklı yazıda, Türk güvenlik güçlerinin Pazar günü hükümete muhalif...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyaca ünlü Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, 14 Aralık’ta medyaya yapılan operasyonu eleştiren baş yazısı yayınladı. 'Erdoğan'ın basına saldırısı' başlıklı yazıda, Türk güvenlik güçlerinin Pazar günü hükümete muhalif 27 gazeteci ve yöneticiyi tutukladığı ifade edildi. WSJ, operasyonu 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İslamcı AK Parti’nin otoriterliğe doğru attığı bir başka adım' olarak değerlendirdi.

Gözaltına alınlar arasında Türkiye’nin en yüksek trajlı Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın olduğu belirtilen baş yazıda, 'Hizmet Hareketi'ne yakın bu kurumların, göz altına alınma sebepleri arasında Erdoğan ve yakın çevresi ile ilgili yolsuzluk iddialarını haberleştirmesi olduğu ifade edildi.

Amerikan gazetesi, operasyonun yolsuzlukların yıl dönümüne 3 gün kala yapılmasının tesadüf olmadığına dikkat çekti. Erdoğan’ın operasyon sonrası 'devlet düşmanlarına engel oluyoruz' açıklamasını ise paranoyak bir dil olarak niteledi. Erdoğan’ın yolsuzlukla ilgili internette yayınlanan ses kayıtlarından sonra binlerce güvenlik görevlisi, hakim ve savcılarının yerinin değiştirildiği hatırlatıldı.

AK Parti’nin Şubat ayında Telekomünikasyon Kurumu’na geniş yetkiler vererek İnternette İşlenen Suçlarla Mücadele için yeni bir kanun yürürlüğe konduğu ve Youtube ve Twitter’ın yasaklandığı belirtildi.

Gazete, 35 futbol taraftarının (Çarşı grubu) geçtiğimiz yıl Gezi Parkı olaylarında hükümet karşıtı gösterilere katıldığı için darbe suçu ile ömür boyu hapisle yargılandığı belirtildi.

Tüm bu yükselen endişelerin, Türk demokrasisinin geleceğini sorgular hale getirdiğini ifade eden WSJ, "Erdoğan’ın Gülen Cemaati’ne karşı savaşı İslam için kavga altında olabilir ama ifade ve basın özgürlüğüne mal olacak gibi. NATO üyesi ve Avrupa Birliği (AB) adayı olan bir ülkede Erdoğan’ın yabancı karşıtı ve anti semitik söylemleri var." ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.