Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

World Media Group çalışanları baskını protesto etti

Türkiye’de demokrasi ve medyaya yapılan darbe Almanya’daki basın mensupları tarafından da kınanıyor. Bünyesinde Samanyolu Avrupa, Zaman Avrupa’nın yanı sıra Almanca yayın yapan Ebru TV ile internet haber portalı Deutsch Türkisches Journal’ı...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de demokrasi ve medyaya yapılan darbe Almanya’daki basın mensupları tarafından da kınanıyor. Bünyesinde Samanyolu Avrupa, Zaman Avrupa’nın yanı sıra Almanca yayın yapan Ebru TV ile internet haber portalı Deutsch Türkisches Journal’ı (DTJ) çatısı altısında bulunduran World Media Group’un (WMG) Yönetim Kurul Üyeleri ve çalışanları da Türkiye’de basına karşı yapılan baskın ve tutuklamaları protesto etti.

Türkiye’de medya kuruluşlarına yönelik operasyon üzerinden Hizmet hareketinin terörle ilişkilendirilmesi Zaman gazetesinin kurucuları arasında yer alan ilahiyatçı - yazar Abdullah Aymaz tarafından tepkiyle karşılandı. Bu medya kuruluşlarının barışa yönelik yayınlar yaptığını belirten Aymaz, ne Samanyolu televizyonunun ne de Zaman gazetesinin terörist bir eyleme vesile olmasının mümkün olmadığını, bunu da yıllardır yaptıkları yayınlarla ortaya koyduklarını ifade etti.

WMG Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Yaşar Yeşilyurt, Türkiye’de basın kurumlarına yapılan baskın ve gözaltıların demokrasiye vurmuş olduğu darbe olduğunu dile getirdi. “Bir gazetenin yayın yönetmeni, bir televizyonun yönetmeni hiçbir örgütsel çalışmanın içerisine girmeden, ellerine silah almadan suçlanıyorlar.” diyen Yeşilyurt, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasının özgür basına karşı yanlış bir tutum olduğunu vurguladı.

Zaman Almanya yazarı Mahmut Çebi ise Almanya'da bu durumun hiç hoş karşılanmadığını belirterek, Alman meslektaşlarının kendilerine "Dik durun, çekinmeyin. Siz de düşerseniz bundan sonra Türkiye'de hiç kimse konuşmaya cesaret edemez." dediklerini aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte Zaman Gazetesi çalışanları hakkında 'zor zamanlarda konuşan yiğitler' ifadesini kullandığını hatırlatan Çebi, Zaman'ın dik durmaya devam edeceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.