Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Weidenholzer: Haftasonu çıkan yasalar AİHS'ye aykırı

Türkiye’de özgür medyaya yapılan hukuksuz operasyonlara bir tepki de Avusturya’nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Sosyalist Grup İnsan Hakları Sözcüsü Josef Weidenholzer’den geldi. Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) üyesi milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de özgür medyaya yapılan hukuksuz operasyonlara bir tepki de Avusturya’nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Sosyalist Grup İnsan Hakları Sözcüsü Josef Weidenholzer’den geldi.

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) üyesi milletvekili Weidenholzer, "Fikir ve basın özgürlüğü, hukuk devleti ve demokrasi Avrupa’nın temel değerleridir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkardığı yasalarla başka bir yöne doğru yol tutmaktadır." şeklinde açıklama yaptı.

Yapılanların basın özgürlüğü ve demokrasiye saldırı olduğunu kaydeden Weidenholzer, gözaltına alınan gazetecilerin acilen serbest bırakılması çağrısında bulundu. Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup İnsan Hakları Weidenholzer, "Haftasonu çıkan kanunlar sadece Türkiye anayasasına değil, aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne de aykırıdır." tespitinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.