Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Washington'da 'Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası' sempozyumu

'Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası' başlıklı iki gün sürecek uluslarası sempozyum ABD’nin başkenti Washington’da başladı. ‘Eğitim Yoluyla Barışın İnşaası’ başlığını taşıyan ilk oturumda akademisyenler Hizmet Hareketi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Washington'da 'Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası' sempozyumu
'Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası' başlıklı iki gün sürecek uluslarası sempozyum ABD’nin başkenti Washington’da başladı. ‘Eğitim Yoluyla Barışın İnşaası’ başlığını taşıyan ilk oturumda akademisyenler Hizmet Hareketi’nin eğitime verdiği önem ve dünya barışına katkısını ele aldı.

Oturumda konuşan Georgetown Üniversitesi Teoloji ve Güzel Sanatlar Departmanı Prof. Dr. Ori Z. Soltes Fethullah Gülen Hocaefendi'nin fikri olarak Mevlana Celaleddin Rumi ve İbni Arabi’den etkilenen bir düşünür olduğunu ifade etti.

Hizmet Harketi’nin Fethullah Gülen’in düşünceleri ve yazılarından beslendiğini dile getiren Soltes, Hareket’in en önemli unsurunun eğitim faaliyetleri olduğunu belirtti. Hizmet Hareketi’ne bağlı okulların müdürleri ve öğretmenlerinin okul öncesi ve okul sonrası her zaman öğrencileri için hazır olduklarını belirten Soltes, “Birçok ülkede ve kıtada okul öncesinden üniversite seviyesine kadar yüzlerce eğitim kurumu hizmet hareketinin ideallerinden besleniyor. Bu okulların öncelikli amaçları fedakar ve özverili bir neslin yetişmesi.” dedi.

Johns Hopkins Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Almaz Beishenaliev, Kırgızistan’da eğitim veren Hizmet Hareket’ine bağlı bir okulda eğitim aldığını ifade etti.

Doktorasını Fethullah Gülen’in eğitim konusuyla ilgili fikirleri üzerine yaptığını dile getiren Beishenaliev, “Doktoram sırasında Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan’da bir anket çalışması yaptım. Anket Gülen Hareketi’ne bağlı okullara gönderen velilerin yüzde 65’i bu okullarda bilimsel öğretimden ziyade ahlaki değerlere verilen önem sebebiyle çocuklarını bu okullara gönderdiğini ortaya çıkardı.” dedi.

Polonya Kardinal Stefan Wyszynski Üniversitesi Profesörü Dr. Eugeniusz Sakowicz Fethullah Gülen’in yolunun saygı ve evrensel insani değerler yolu olduğunu ifade etti.

Hizmet Hareketi'ne bağlı okulların misyoner okullarına benzetilemeyeceğini dile getiren Sakowicz, “Bu okullar ile misyoner okulları arasındaki ana fark; Gülen okullarında dini ders yok.” dedi. Sakowicz, misyoner okullarında katı kuralları olan dini dersler olduğuna dikkat çekti.

Sempozyuma katılmak üzere Avustralya’dan gelen Dr. Harun Yüksel çeşitli ülkelerde Hizmet Hareketi’ne bağlı okullarda görev yapan öğretmenler ile ilgili yaptığı araştırmayı paylaştı. Kimi öğretmenlerin Türkiye’deki saygın üniversiteleri bitirmelerine rağmen yurt dışında faaliyet gösteren okullarda öğretmen olarak görev yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Yüksel, bu öğretmenlerin Hizmet Hareketi’nden etkilendiğini ve başkalarına yardım etmekten keyif aldığını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.