Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Viyana’da 15 Bin Kişi, Soykırım Yalanını Protesto Etti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan yaklaşık 15 bin kişi, Meclis’in 1915 olaylarını kınayan bildirisini ve Ermenilerin gündeme getirdiği asılsız soykırım iddialarını yürüyerek protesto etti.Avusturya Türk Dernekleri Platformu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 04:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 04:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan yaklaşık 15 bin kişi, Meclis’in 1915 olaylarını kınayan bildirisini ve Ermenilerin gündeme getirdiği asılsız soykırım iddialarını yürüyerek protesto etti.
Avusturya Türk Dernekleri Platformu’nun çağrısı üzerine toplanan binlerce kişi, İstiklal Marşı’nın okunması ve şehitler için dualar edilmesinden sonra yürüyüşe geçti.Viyana sokaklarını al kırmızı renklere boyayan göstericiler, “Tarihi tarihçileri bırakın”, Soykırım yalanına son” ve “Türk düşmanlığına hayır” yazan pankartlar açtı.
Yürüyüş sırasında yaklaşık 20 metrelik dev Türk bayrağı açılırken, gösterciler tekbir ve mehtr marşı eşliğinde “Herşey vatan için” sloganları attı.Çevredeki bir apartmandan göstericilerin üzerine taş, su şişesi ve bozuk para atılması, gerilime neden oldu. Göstericiler ile polisler arasında kısa sureli arbede yaşandı.
Gösteri, Başbakanlık Binası önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Türkçe ve Almanca okunan açıklamada, "Hakikat için yürüyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkartılması için yaptığımız çağrının artık duyulması için yürüyoruz. 1915 olaylarını anlatma hakkının Ermenilerin tekelinde olmadığını duyurmak için yürüyoruz" ifadeleri kullanıldı.
“Tarihin çarpıtılmasına, siyasete alet edilmesine, Ermeni anlatısının tek gerçekmiş gibi sunulmasına, hiçbir hukuki ve tarihi temele dayanmadan 1915 olaylarının soykırım olarak nitelendirilmesine karşıyız” denilen açıklamada, şu ifadeler dikkat çekti: “Sadece Ermenileri dinleyip bizi yargılayamazsınız.
Tarihi gerçekler ortada dururken ’1915 olayları tartışılamaz’ diyemezsiniz. Tarihi tarihçiler yazar, siyasetçiler değil. Parlamentolarda siyasi tahriklerle alınan kararlar yok hükmündedir. Bu düşüncelerle soykırım suçlamasını reddediyor, gerçeğe ve adalete ulaşmak için fikri ve vicdanı hür insanlarla birlikte tarihi incelemeye ve çıkacak sonucu kabul etmeye hazır olduğumuzu yineliyoruz.”
Avusturya Parlamentosu’nun, 22 Nisan’da 1915 olaylarını kınayan bir bildiri yayınlaması üzerine Türkiye, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş’ü istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.