Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Venezuela’da iktidar ve muhalefet sokaklarda: 7 ölü

Venezuela’da Chavez’in 2013 yılanda hayatını kaybetmesiyle, Chavez’in politikalarını sürdürme vaadiyle başkan seçilen Maduro’ya karşı halk sokaklarda. Petrol gelirlerinin düşmesi sebebiyle başlayan ekonomik kriz sonrası önce muhalefet...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2017 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Venezuela’da iktidar ve muhalefet sokaklarda: 7 ölü

Venezuela’da Chavez’in 2013 yılanda hayatını kaybetmesiyle, Chavez’in politikalarını sürdürme vaadiyle başkan seçilen Maduro’ya karşı halk sokaklarda. Petrol gelirlerinin düşmesi sebebiyle başlayan ekonomik kriz sonrası önce muhalefet sonra da Maduro destekçileri sokağa çıktı. Günlerdir süren gösterilerde ölü sayısı 7’ye yükseldi.

Siyasi analistler milli gelirin yüzde 95’ini petrol ihracatından sağlayan ülkede petrol fiyatlarının düşmesiyle ekonominin çöktüğünü, hükumetin mali destek sağladığı 1 milyon insana yaptığı yardımı kesmek zorunda kaldığını, bu durumun muhalefeti harekete geçirdiğini ileri sürdü. Hükumet ve muhalefet ise birbirlerini darbe girişimiyle suçluyor.

Enflasyonun üç haneli rakamlara çıktığı ülkede işsiz sayısında ciddi artış yaşandı. Uluslararası Para Fonu IMF, Venezuela’da son iki yılda işsizliğin arttığını ve son üç yılda ülke ekonomisinin bataklığa saplandığını rapor etti.

Muhalifler, Sosyalist Partinin (PSUV) iktidara geldiği 1999’dan bu yana Venezuela’nın demokratik kuruluşlarını yıprattığını, ekonomiyi yanlış yönettiğini iddia etti. Chavezciler ise muhalefeti, kendi zenginliklerini artırmak için fakir Venezuelalıları sömürdüğünü iddia ediyor.

Hükumet, muhalifleri ABD’nin finanse ettiğini iddia ediyor. Ülkede 29 Martta başlayan gösteriler sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.