Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Venezuela’da Aç Kalan Halk Marketleri Yağmaladı

Ekonominin her geçen gün daha kötüye gittiği Venezuela’da halk, yaşanan gıda kıtlığı nedeniyle market ve bakkalları yağmaladı.Venezuela’da ekonominin giderek kötüleşmesi gıda kıtlığını da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz hafta...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonominin her geçen gün daha kötüye gittiği Venezuela’da halk, yaşanan gıda kıtlığı nedeniyle market ve bakkalları yağmaladı.
Venezuela’da ekonominin giderek kötüleşmesi gıda kıtlığını da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz hafta yaşanan ayaklanmalar ve yağmalamalar sırasında 4 kişinin de hayatını kaybettiği ülkenin başkenti Caracas’ta yiyecek almakta zorluk çeken halk bu kez marketlere, bakkallara saldırdı. Kentte bulunan bir markete giren vatandaşlar, raflardaki gıda ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar ellerine geleni yağmaladı. Bu anlar ise marketin güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Kalabalığın markete girdiğini gören kasiyer ise çareyi hızlı bir şekilde kaçmakta buldu. Yağmacılardan birinin pasa kasasına giderek kasayı boşaltmaya çalıştığı anlarda, bir diğer yağmacı ise raftaki ürünleri tişörtüne doldurdu.
Başkent Caracas’ın yanı sıra diğer kentlerde de vatandaşlarla gıda kıtlığı ile savaşıyor. Ülkenin sahil kenti Cumana’da 20 işletmenin yağmaya uğramasının ardından güvenlik görevlileri sokaklarda görev almaya başladı. Venezuela’nın Sucre eyaletinin sosyalist valisi Luis Acuna, Salı günü gerçekleştirilen protestolarda 400’den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi. Olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken Acuna, ölümlerin yaşanan karışıklıklar sonucu olmadığını söyledi. Olayların ardından Belediye Başkanı motosikletlerin 72 saat boyunca kullanılmasını yasakladı. Dün Caracas’ın mahallelerinde yaşayan işçiler, Başkanlık Sarayı yakınlarındaki anayola trafiğe kapattı. Hükümet ise, yaşanan kıtlıklardan sorumlu tuttuğu muhalefetin ABD hükümeti ile işbirliği yaptığında savundu.
Venezuela Şiddet Gözlemevi açıklamasında ülke genelinde en az 10 yağma olayının meydana geldiğini ve polisin yağmaları dağıtmak için biber gazı kullandığını duyurdu. Gözlemevi Başkanı Roberto Briceno Leon vatandaşların açlık çekmesi nedeniyle yağmaların devam edeceğini kaydederek, “Hükümetin tepkisi yetersiz ya da siyasi görünüyor. Bu nedenle halk da yağma ve soyguna başvuruyor” dedi.
ABD’nin Venezuela Büyükelçiliği ise protesto ve karışıklıkların devam edebileceğini belirterek, ülkede yaşayan Amerikan vatandaşlarına daha fazla önlem almaları uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.