Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vaaz verirken elindeki yılan tarafından sokulan papaz öldü

ABD’nin Kentucky eyaletindeki Middlesboro kilisesi papazı Jamie Coots, vaaz verdiği sırada elindeki çıngıraklı yılanın sokması sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonu, Middlesboro kilisesi cemaatine İncil’den pasajlar okuyan Coots,...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’nin Kentucky eyaletindeki Middlesboro kilisesi papazı Jamie Coots, vaaz verdiği sırada elindeki çıngıraklı yılanın sokması sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonu, Middlesboro kilisesi cemaatine İncil’den pasajlar okuyan Coots, her zaman elinde tuttuğu yılan tarafından sokuldu.

Papaz, refleks olarak yılanı yere fırlatsa da konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Olayın polise bildirilmesi ile önce kiliseye sonra papazın evine giden sağlık görevlileri, Coots’u tedavi olmaya ikna edemedi. Görevlilerin evden ayrılmasından kısa bir süre sonra Jamie Coots, hayatını kaybetti.

Ocak 2013’te Coots’a doğal yaşamı koruma çalışanları tarafından, evinde kanunsuz yılan bulundurma ve vahşi yaşama zarar vermekten dolayı dava açılmış ve ünlü pastör bir yıl boyunca gözetim altında tutulmak şartıyla tahliye olmuştu.

Papaz, mahkemede yaptığı savunmada, yılanlara dini sebeplerle ihtiyacı olduğunu söylemişti. İncilin insanlardan yılanlarla dost olmasını istediğini anlatan Coots, bu yolla şeytanların uzaklaştığını, hatta insanları sokan yılanların zarar değil şifa dağıttığını iddia etmişti.

Coots’un oğlu Cody, babasının bundan önce 8 defa yılanlar tarafından ısırıldığını ama yaptığı dualarla kısa sürede iyileştiğini ifade etti.
Cumartesi günü hayatını kaybeden pastör, 20 yıldır kilisede yılanlarla vaaz veriyordu. 1995 yılında Coots’un çalıştığı kilisede 28 yaşındaki Melinda Brown da yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki çıngıraklı bir yılan tarafından zehirlenerek öldürülmüş, avukatının açtığı dava ise hakim tarafından reddedilerek sonuçsuz kalmıştı.

Hayatını kaybeden papazın zaman zaman televizyonda boy göstertidiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.