Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygur bölgesinde patlamalar: En az 2 ölü

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi'nde oluşan bir dizi patlamada en az iki kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.Çin’in devlet medyasına göre, patlamalar dün yerel saatle 17.00’da Luntai...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi'nde oluşan bir dizi patlamada en az iki kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çin’in devlet medyasına göre, patlamalar dün yerel saatle 17.00’da Luntai ilçesindeki 3 yerde oluştu. Bölge hükümetinin resmi internet sitesinde de sosyal düzenin ‘’normal’’ olduğu belirtildi.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Urumçi’ye 360 kilometre uzaklıkta ve Tanrı Dağları'nın güneyinde yer alan 113 bin nüfuslu ilçenin yarıdan fazlasını Uygur etnik grubu oluşturuyor.

Çin medyasına göre, patlama, yerel makamların 17 yetkiliyi ve polisi görevlerini yeterince yapmadıkları gerekçesiyle cezalandırmasının ardından geldiği.

Temmuz ayında da Shache ilçesinde yapılan saldırıda 37 kişi ölmüş, 94 kişi yaralanmıştı. Bu saldırıda 74 yaşındaki bir imam da ölmüştü.

Öte yandan geçen hafta ünlü Uygur Profesör İlham Tohti, Urumçi’de ‘’bölücülükten’’ hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme, Tohti’yle ilgili kararını yarın açıklamayacak.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.