Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UUİ’de bulunan astronotlardan Nazarbayev’a kutlama

Uluslararası Uzay İstasyonu’n da(UUİ) görev yapan astronotlar, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nursultan Nazarbayev’i tebrik etti. Bir yıl görev yapmak üzere 27 Mart’ta Baykonur Uzay Üssün’nden Soyuz TMA-16M uzay aracı ile UUİ’e...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UUİ’de bulunan astronotlardan Nazarbayev’a kutlama
Uluslararası Uzay İstasyonu’n da(UUİ) görev yapan astronotlar, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nursultan Nazarbayev’i tebrik etti. Bir yıl görev yapmak üzere 27 Mart’ta Baykonur Uzay Üssün’nden Soyuz TMA-16M uzay aracı ile UUİ’e ulaşan Rus astronotlardan Gennady Padalka ve Mikhail Kornienko’yu istasyonda Haziran 2014’den buyana burada bulunan Anton Shkaplerov karşıladı.
Rus astronotlar cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nazarbayev’i uzaydan tebrik etti. Genady Padalka, seçim kampanyası sırasında Baykonur'dan başarılı bir uçuş sonrasında Uluslararası Uzay İstasyonu'na geldiklerini söyledi.
Kazakistan’ın birlik ve huzuru için büyük gayretleri olduğunu belirten Mikhail Kornienko, Nazarbayev’in aynı zamanda uluslararası uzay yolculuğunun da gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. Kazakistan’ın uyguladığı politikların birçok ülkeye model olduğunu vurgulayan Kornienko, Kazakistan’ın uzayda parlak ve güçlü göründüğünü söyledi.
Kutlama mesajında Anton Shkaplerov ise Nazarbayev’in liderliğinde Kazakistan’ın uzayda ve diğer alanlarda yeni başarılara imza atacağına olan inancını iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.