Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü yıldızdan Trump'a: Pervasız, aptal!

Oscar ödüllü sinema oyuncusu Robert De Niro, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin bir video konuşmasında, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile ilgili çok sert ifadeler kullanarak, "Onun yüzüne yumruk atmak isterdim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü yıldızdan Trump'a: Pervasız, aptal!
Ünlü Hollywood yıldızı De Niro, 8 Kasım ABD Başkanlık seçimlerine bir ay kala, vatandaşların sandığa gitmesini sağlamak amacıyla düzenlenen "Geleceğin İçin Oy Ver (#VoteYourFuture)" adlı kampanya çerçevesinde hazırlanan videoda Trump aleyhine çok sert sözler sarf etti.

Videoda eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Trump için "O, bu ülke için utanç kaynağı, ulusal bir felaket" sözünü öven De Niro, Trump'ın ne söylediğini bilmediğini belirtti. De Niro, "İnsanların yüzüne nasıl yumruk atmak istediği hakkında mı konuşuyor? Tamam, onun yüzüne yumruk atmak isterdim" dedi.

Trump için "pervasızca aptal", "domuz", "köpek" ve "serseri" gibi ifadeler sarfeden De Niro, konuşmasında ABD'yi yönetebilecek kişinin Trump olmadığını öne sürdü. De Niro, şunları söyledi: "O, bizim başkanlık için istediğimiz kişi mi? Sanmıyorum. Bu ülkenin yönünü önemsiyorum ve Donald Trump gibi biriyle yanlış yönde gitme ihtimalinden çok çok endişeliyim."

73 yaşındaki ünlü oyuncu, vatandaşlara "Geleceğinizi önemsiyorsanız, oy verin" çağrısında bulundu.

Videoda Edward Norton, Samuel L. Jackson, Julia Roberts ve Emma Stone gibi ünlü isimler de yer alıyor. Bu yıldızların ise De Niro gibi kendi siyasi görüşlerini dile getirmedikleri ve Trump aleyhine herhangi bir sert ifade kullanmadıkları dikkati çekti.

TRUMP'I ZOR DURUMA DÜŞÜREN VİDEO

Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton ile bu akşam yapacağı son televizyon münazarası öncesinde Trump’ın 11 yıl önce kadınlar için müstehcen ifadeler kullandığı videosu ortaya çıkmıştı.

Trump bu video nedeniyle özür dilerken, bazı Cumhuriyetçiler desteği çektiğini açıklamıştı.

Washington Post gazetesinin internet sitesinden yayınladığı ses ve görüntü kaydına göre ‘Access Hollywood’ adlı programın çekimlerine katılmak üzere bir otobüsle stüdyoya gelen Trump, otobüsteyken TV sunucusu Billy Bush ile sohbet ediyor. Kayıtta adı gizlenen bir kadınla ilgili olarak Trump’ın sözleri dikkat çekiyor. Trump, evli bir kadınla birlikte olduğunu, ancak onu baştan çıkaramadığını anlatıyor. Daha sonra Billy Bush ve Trump, kendilerini bekleyen programda yer alan oyuncu ve model Arianne Zucker hakkında cinsel yorumlar yapmaya başlıyor. Trump’ın argolu konuşması, kadınları aşağılaması tepki çekerken rakibi Hillary Clinton, Twitter hesabından “Bu korkunç. Bu adamın ABD Başkanı olmasına izin veremeyiz” dedi. Clinton’ın bugün Trump’la beraber katılacağı 2’nci TV tartışmasında bu konunun üzerine gitmesi bekleniyor.

"YARIŞTAN ÇEKİLMEM"

Trump, video nedeniyle özür dileyerek “Hiçbir zaman mükemmel biri olduğumu söylemedim... Hata yaptım ve özür dilerim. (ABD’nin eski Başkanı) Bill Clinton kadınları gerçekten istismar etti. Hillary Clinton kurbanlarına saldırdı, onları utandırdı ve sindirdi. Bu konuyu ileriki günlerde de konuşacağız” dedi. Trump yarıştan çekilmesinin ise “sıfır ihtimal” olduğunu belirterek “Hayatımda hiçbir yarıştan çekilmedim. Çok güçlü bir desteğe sahibim” diye konuştu.

İŞTE ARGOLU O DİYALOG

- Söz konusu videoda Billy Bush, bir kadın hakkında “Eskiden harikaydı. Aslında hâlâ çok güzel” diyor. Trump ise o kadını baştan çıkarmaya çalıştığını belirterek “Ancak başarısız oldum. Kabul ediyorum. Onunla yatmaya (argo kullanıyor) çalıştım. O zaman evliydi” diyor. Trump, kadınla ilgili “Onu mobilyacıya götürmüştüm. Mobilya almak istiyordu. Ona bir o..... gibi yürüdüm, ama evliydi ve başarılı olamadım. Şimdi ise yapma göğüsleri var. Görünüşü tamamen değişti” ifadelerini kullanıyor.

- Billy Bush ile Trump’ın sohbeti Access Hollywood çekimlerinin yapılacağı stüdyonun önüne gelince kendilerini bekleyen kadın sunucu Arianne Zucker’a yoğunlaşıyor. Billy Bush, Zucker için “Mor kıyafetler içinde çok seksi” diyor. Trump ise “Otomatik olarak güzellere çekiliyorum. Onları öpmeye başlıyorum. Bir mıknatıs gibi” diyor. Donald Trump, “Bir yıldız olduğunda bunu yapmana izin veriyorlar. İstediğin herşeyi yapabilirsin. Onların cinsel organına (argo kullanıyor) dokunabilirsin” sözlerini kullanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.