Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü ressamların tablolarını çalan zanlılar suçlarını itiraf etti

Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki bir müzeden ünlü ressamların tabloları çalmakla suçlanan Romanyalı zanlılar, suçlarını itiraf etti. Ancak, müzedeki güvenlik zaafına işaret eden sanık avukatı, bunu perdelemek isteyen Hollanda makamlarını...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü ressamların tablolarını çalan zanlılar suçlarını itiraf etti
Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki bir müzeden ünlü ressamların tabloları çalmakla suçlanan Romanyalı zanlılar, suçlarını itiraf etti. Ancak, müzedeki güvenlik zaafına işaret eden sanık avukatı, bunu perdelemek isteyen Hollanda makamlarını bilgi paylaşmayıp, suçu müvekkillerinin üzerine yıkmakla itham etti.

Geçen yıl Kunsthal müzesinden 7 tarihi tabloyu çalmakla suçlanan 3 Romanyalı sanığın mahkemesi Bükreş'te devam ediyor. Mahkemenin bugünkü duruşmasında sanıklar, tabloları çaldıklarını ilk kez itiraf etti.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan sanık avukatı, bilgi paylaşmayan Hollanda makamlarının suçu tamamen müvekkilleri üzerine yıkma gayretinde olduğunu ileri sürdü. Müzedeki güvenlik zaafına işaret eden avukat, “Hollandalı yetkililer, müzenin itibarının zedelenmemesi için güvenlik zaafını reddediyor. Bu konuda ne güvenlik şirketine ne de müze yetkililerine açılmış bir soruşturma vardır. Peki, olay gerçekleştiği gün neden sadece arka kapı kilitli değildi? Neden güvenlik görevlilerinin hepsi ikinci kattaydı? Olaylara bir de bu yönden bakarsanız, ne kadar çaplı ve karmaşık olduğunu görebilirsiniz.” dedi.

Hırsızlık suçunun müze içinden işbirlikçileri olduğunu iddia eden sanık avukatı, müze ve güvenlik şirketi aleyhine dava açacaklarını kaydetti.

16 Ekim 2012 tarihinde Rotherdam kentindeki Kunstal Müzesi'nden 7 önemli tablo çalmıştı. Müzenin açık kalan bir kapısından giren soyguncuların 7 tabloyu çaldıktan sonra Romanya'ya geldikleri belirlenmişti. Ancak sanıklar ifadelerinde tabloları yanlışlıkla sobada yaktıklarını söylemiş, sonra da bu ifadelerini değiştirmişlerdi. Sanıklar hakkında 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Müzenin verdiği bilgiye göre çalınan tabloların , ‘Tete d’Arlequin’ (Pablo Picasso), ‘La Liseuse en Blanc et Jaune’ (Henri Matisse), ‘Waterloo Bridge, London’ (Claude Monet), ‘Charing Cross Bridge, London’ (Claude Monet)’, ‘Femme Devant une Fenetre Ouverte, dite La Fiancee’ (Paul Gauguin), ‘Otoportre’ (Meyer de Haan), ‘Woman with Eyes Closed’ (Lucian Freud) olduğu öğrenildi.

Toplam değeri 200 milyon Euro olduğu belirtilen tablolar için sigorta şirketinin tazminat olarak müzeye 18 milyon Euro ödeyip eserleri kendi mülkiyetine geçirdiği iddia ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.