Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteye giriş sınavında hatalı soru istifa ettirdi

Güney Kore'de üniversite sınav sorularındaki yanlışlıklar üzerine, Müfredat ve Değerlendirme Enstitüsü (KICE) Başkanı Kim Sung-hoon açıklama yaptı ve istifa edebileceğini duyurdu. Güney Kore'de üniversiteye giriş sınavındaki iki sorunun...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversiteye giriş sınavında hatalı soru istifa ettirdi
Güney Kore'de üniversite sınav sorularındaki yanlışlıklar üzerine, Müfredat ve Değerlendirme Enstitüsü (KICE) Başkanı Kim Sung-hoon açıklama yaptı ve istifa edebileceğini duyurdu.

Güney Kore'de üniversiteye giriş sınavındaki iki sorunun yanlış olduğu tespit edildi. Özellikle öğrencilerden gelen büyük tepki üzerine ülke çapında test yönetiminden sorumlu KICE başkanı Kim, konuyla ilgili bugün düzenlenen basın toplantısında özür dileyerek istifa edebileceğini söyledi.

Ülkede 13 Kasım'da düzenlenen üniversite giriş sınavında, biyoloji ve İngilizce sınav bölümlerinden birer tane sorunun yanlış veya karışık cevap şıklarının olması tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine toplanan özel bir komisyonun, sözü geçen soru ve şıklarla ilgili araştırmasının ardından bugün açıklama yaptığı bildirildi. Sınavdaki her iki sorunun cevap şıklarında yanlışlık olduğu ve her beş cevap şıkkından bir değil ikisinin doğru cevap kabul edilmesine karar verildiği bildirildi.

Açıklamanın hemen ardından Kim özür dileyerek istifasını verebileceğini duyurdu. KICE'nin daha önceki yıllarda da aynı sorunlarla yüzleştiği ve Kim'in istifa etmesi halinde, sınav sorularındaki yanlışlar nedeniyle istifasını veren üçüncü başkan olacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.