Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası İslam Üniversitesi öğrencilerinden Arakan’da yapılan zulüm kınama

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi öğrencileri Arakan’da yapılan zulme sessiz kalmadı. Üniversite öğrencileri uluslararası örgütleri ve İslam İşbirliği Organizasyonunu göreve çağırarak Arakan’da yapılan zulmü durdurmalarını...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi öğrencileri Arakan’da yapılan zulme sessiz kalmadı. Üniversite öğrencileri uluslararası örgütleri ve İslam İşbirliği Organizasyonunu göreve çağırarak Arakan’da yapılan zulmü durdurmalarını istediler.
Öğrenciler Arakan’da yaşanan zulmü kınamak için İslam Üniversitesi Camisi önünde bir araya geldi. “Soykırımı durdurun”, “Rohingya için dayanışma”, “Rohingya İçin Dua” yazılı pankartlar taşıyan öğrenci gruplarının başkanları gerçekleştirdikleri konuşmayla bu zulmün son bulmasını istedi. Al Aksa Arkadaşlar Topluluğu Başkanı gösteride gerçekleştirdiği konuşmada uluslararası toplum, özellikle de İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler ’in Arakan katliamı konusunda bir an önce adim atmasını talep ederek, “Bu zulmü durdurmalılar, orada ölenler bizim Müslüman Kardeşlerimiz ve biz bu duruma sessiz kalamayız. Biz bir olmalıyız, dinimizin bize emrettiği üzere. Bugün Arakan’da insanlar öldürülüyor. Canlı canlı yakılıyor. Kadınlara tecavüz ediliyor. Bizim Myanmar hükümetinden istediğimiz bu zulme bir an önce son vermeleri ve ülkede adaleti sağlamalarıdır. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz bu zulmü durdurun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.