Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülke dışında yaşayan Norveçliler sadece 3 ay çocuk parası alacak

Norveç Çocuk Bakanlığı'ndan, Norveç oturumuna sahip olup da yurtdışında yaşayan çocuklu ailelere kötü haber. Norveç Çocuk Bakanlığı, yurtdışında yaşayan çocuklu ailelere yapılan maddi desteğe ilişkin Norveç Meclisi'ne yeni bir...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülke dışında yaşayan Norveçliler sadece 3 ay çocuk parası alacak
Norveç Çocuk Bakanlığı'ndan, Norveç oturumuna sahip olup da yurtdışında yaşayan çocuklu ailelere kötü haber. Norveç Çocuk Bakanlığı, yurtdışında yaşayan çocuklu ailelere yapılan maddi desteğe ilişkin Norveç Meclisi'ne yeni bir kanun teklifi sundu. Buna göre, Norveç dışında yaşayıp Norveç hükümetinden 6 ay çocuk parası yardımı alan aileler, kanunun onaylanması halinde bu imkândan sadece 3 ay yararlanabilecek.

Norveç Çocuk Bakanı Solveig Horne'e göre okullu bir Norveçli çocuğun uzun zaman yurtdışına gönderilmesi, çocuğun eğitime ve ülkenin sosyal çevresine olan adaptasyonu için doğru değil. Ailelerin, çocuklarının yurtdışında ne kadar kalacakları kararı konusunda serbest olduğunu aktaran Norveçli bakan, asıl porblemin, Norveç'te eğitim gören çocukların ülkeye giriş-çıkış yapmaları olduğunu kaydetti.

Horne, Norveç'te eğitim gören çocukların yurtdışında uzun kalmalarının dil problemi oluşturduğunu savundu. Ayrıca durumun, bu tür çocukların Norveç'e entegre olmaları konusunda da problemler oluşturduğunu, bunun çocuklar için şansız bir durum olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.