Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülke bu komplo teorisiyle çalkalanıyor!

Nice’te yaşanan saldırının önlenemeyişi ve polisin teröristi durduramaması nedeniyle hükümet ve muhalefet arasında polemik başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülke bu komplo teorisiyle çalkalanıyor!
 Daha önce şehir içinde tam teçhizat gezen askerlerin silahlarını kullanamadığı, polislere de vermediği rapora yansımıştı... Sosyal medyada ise polisin kamyonu durdurmakta zorlanması ve açılan ateşte mermilerin şoförün oturduğu bölüme isabet etmemesi tartışılıyor. Komplo teorilerinin aksine Güvenlik uzmanı Metin Gürcan "Burada polisin ilk başta bunun bir saldırı olup olmadığı konusunda şüphe yaşadığı anlaşılıyor. Üstelik ateş eden polis de terör konusunda tecrübeli, terör motivisyonu olan polis değil.Son anlarda ateş edilirken polisin ağırlıklı kısmı kamyonun sağ tarafında bulunuyor. Dolayısıyla mermilerin o bölüme isabet etmesi normal" diyor.

Nice’te yaşanan terör olayı yanında bir de polemik getirdi. Ekim ayında Paris Bataclan müzikholüne yapılan terör saldırısı sonrası kurulan Meclis araştırma komisyonu bir kaç gün önce raporunu yayınladı. Raporda en ilgi çeken konu, olay yerinde hazır olmasına rağmen Fransız askerlerinin savaş silahlarını kullanamamaları olmuştu.Tam teçhizat devriye gezmesine rağmen şehir içinde silahlarını kullanamayan askerlerin aynı zamanda silahlarını polislere de vermedikleri rapora yansımış; bu durumun ölü sayısını arttırdığı görüşü ortaya çıkmıştı.Komisyon Başkanı Cumhuriyetçiler Partisi milletvekili Georges Fenech, bu sabah bir radyoya yaptığı açıklamada içişleri bakanının rapor konusunu kendileri ile görüştüğünü ve bu görüşmenin bir sonuç vermediğini söyledi.

"POLİSLERİN ELİNDE GEREKLİ MALZEME YOK"

Diğer taraftan Nice eski belediye başkanı ve bölge parlamentosu başkanı Christian Estrosi’nin Nice saldırısından 1 gün önce Cumhurbaşkanı François Hollande’a bir mektup göndererek ellerinde halk emniyetini tam sağlayacak polis sayısının olmadığını ve olan polislerin de ellerinde gerekli malzemenin olmadığını bildirdiği belirtiliyor. Hükümet ile muhalefet arasında büyük bir polemiğin başlayacağına işaret eden bu tartışmalar, François Hollande’ın zaten cok düşük olan popülaritesini iyice düşüreceği düşünülüyor.

POLİSLER NEDEN ŞOFÖRÜ HEMEN VURAMADI?

Özel kuvvetler bünyesinde görev yapmış, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma konularında çalışmalar yürüten güvenlik uzmanı Metin Gürcan ise Fransa'daki saldırı ile ilgili çok tartışılan konuya açıklık getirdi. Özellikle sosyal medyada, Nice'deki saldırıda polisin kamyonu durdurmakta zorlanması ve açılan ateş sonucunda mermilerin şoförün oturduğu bölüme hiç isabet etmemesi üzerine tartışma yaşanıyor.

YENİ BİR SALDIRI SÖZ KONUSU

Gürcan ise Nice gibi küçük bir turizm kentinde polisin böyle bir saldırıyı beklemediğine dikkat çekiyor. Gürcan, "Burada çok önemli bir farklılık var. Terör saldırısı denildiğinde hep bombalama, silahlı saldırı vb. akla gelir. Polisin refleksi de budur. Ancak IŞİD durumu değiştirdi. Burada da yeni bir tarz saldırı söz konusu. Bir kamyonla insanlar eziliyor. Olay 3-4 dakika sürüyor. Kamyonun hızı da yüksek. Burada polisin ilk başta bunun bir saldırı olup olmadığı konusunda şüphe yaşadığı anlaşılıyor. Çünkü silah ve bombalı saldırı yok. İlk dakikalarda belki de bir trafik kazası, freni patlamış kamyon vb. gibi anlaşılıyor. Zaten ateş açma da sonra başlıyor. Kaldi ki, bu durumda isabet bile oldukça zor. Üstelik ateş eden polis de terör konusunda tecrübeli, terör motivisyonu olan polis değil. Bence 2 kilometre gibi bir mesafede kamyonun durdurulması bile başarı. Son anlarda ateş edilirken polisin ağırlıklı kısmı kamyonun sağ tarafında bulunuyor. Dolayısıyla mermilerin o bölüme isabet etmesi normal."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.