Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçılar 700 akeri esir tutuyor

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde halen 700 askerin esir olduğu ve bölgede kaybolan bin 700 asker ve sivilden ise haber alınamadığı bildirildi.Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU) Soruşturma Dairesi Başkanı Vasiliy...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde halen 700 askerin esir olduğu ve bölgede kaybolan bin 700 asker ve sivilden ise haber alınamadığı bildirildi.

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU) Soruşturma Dairesi Başkanı Vasiliy Vovk, basına yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların elinde 700 askerlerinin olduğunu ifade etti. Esir askerlerin haricinde yakın ve akrabaları tarafından aranan yaklaşık bin 700 kişiye halen ulaşılamadığını dile getiren Vasiliy Vovk, Minsk müzakereleri sonucunda esirlerin gruplar halinde bırakılmaya devam ettiğini belirtti.
Bu arada esir mübadelesi çerçevesinde son üç gün içerisinde toplam 82 askerin serbest kaldığı ifade ediliyor. Minsk’te varılan ateşkes anlaşmasından sonra serbest kalan Ukrayna askerlerinin sayısı 1200'e ulaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.