Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna’da kolluk kuvvetleri meydana girdi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, sabah saatlerinde başlayan aşırı gruplarla kolluk kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan “meydanı boşaltın” çağrısının...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, sabah saatlerinde başlayan aşırı gruplarla kolluk kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan “meydanı boşaltın” çağrısının akabinde can kaybı ve çok sayıda yaralının olduğu eylemlere müdahale için kolluk kuvvetleri meydana girdi.

TOMA’larla, göz yaşartıcı bombalarla müdahalede bulunan kolluk kuvvetlerine, protestocular direnmeye devam ediyor. Polis ile eylemciler arasında mücadele devam ederken meydandaki platformda muhalifler de konuşmalarını sürdürüyor.

Müdahale öncesi Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Sivil insanlar öldürülüyor, arabalar yakılıyor, ofisler basılıyor. Muhalefet liderleri ise olaylara telefon yardımı ile yönetmenlik yapıyor.” denildi.

SBU ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ihtilafın büyümesine engel olmak ve istikrarın sağlanması için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını belirtti. Öte yandan muhalefet liderlerinden eylemcileri sakinleştirmeleri, silahlı saldırı durdurmaya ve görüşme masasına dönmeleri istenildi.

İktidar, en son yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullundı: “Muhalefete çağrı yapıyoruz, eylemleri bastırmaya muktediriz. Düzensizliğin devam etmesi halinde sert müdahale yapmak zorunda kalacağız. Bu akşam yerel saat ile 18.00’de meydan boşaltılmadığı takdirde kanunla verdiği yetkileri kullanarak düzeni sağlayacağız.”

Eylemcilere verilen süre dolduktan sonra olumlu karşılık alınmayınca, kolluk kuvvetleri meydana girerek müdahalede bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.