Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna’da kanlı gece: 25 ölü, 351 yaralı

Ukrayna'nın bağımsızlığını kazandığı günden bu yana ülkenin en kanlı toplumsal olayları yaşandı. Başkent Kiev’de dün akşam saatlerinden sabaha kadar devam eden olaylarda 25 kişi hayatını kaybetti 351 kişi ise yaralandı.Can kaybı...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna’da kanlı gece: 25 ölü, 351 yaralı
Ukrayna'nın bağımsızlığını kazandığı günden bu yana ülkenin en kanlı toplumsal olayları yaşandı. Başkent Kiev’de dün akşam saatlerinden sabaha kadar devam eden olaylarda 25 kişi hayatını kaybetti 351 kişi ise yaralandı.

Can kaybı ve yaralanmalara ilişkin resmi açıklama Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Açıklamada yerel saat ile sabah 06.00 itibariyle merkezde devam eden çatışmalarda 25 kişinin öldüğü 351 kişinin ise yarandığı bildirildi.

Hâlihazırda çeşitli hastanelerde 241 yaralının tedavisi devam ediyor yaralılar arasında kolu kopan gözü çıkan ağır yaralılarda bulunuyor.
Hayatını kaybedenlerde 13’ünün kimlik tespit çalışmaları adli tıpta devam ediyor.

Ölenler arasında Vesti Gazetesi (Rusya) muhabirinin de bulunduğu belirtilirken yaralılar arasında; 79 polis, 5 gazeteci, bir milletvekili ve 18 yaş altı 3 kişi bulunuyor.
Sağlık bakanlığı çıkan olaylarda yabancı ülke vatandaşlarından kimsenin, yaralanmadığını ve ölmediğini de duyurdu.

Öte yandan bütün hastanelerin ameliyathaneleri dolduğu bilgisi alındı. Gayri resmi yaralı sayısının ise binlerle ifade ediliyor. Merkezde yaralanan protestocular gözaltına alınma endişesiyle hastaneye gitme yerine çadırlarda gönüllü sağlık hizmeti veren doktorlara gidiyor. Bu çadır hastanelerdeki yaralılar ise resmi kayıtlara girmiyor.

POLİS PLASTİK MERMİ YAĞDIRDI
Olaylarda plastik mermi kullanan kolluk kuvvetleri gece karanlığında ellerindeki lazer ışıklı uzun menzilli silahlarda eylemcilerin üzerine plastik mermi yağdırdı.
Meydanda hayatını kaybedenler anısında ise bir alan oluşturuldu. Burada göstericiler hayatını kaybedenler anısına mum yakıp çiçek bıraktı.

Gece boyu kaldırım taşlarını söken eylemciler, çok sayıda molotof kokteyli hazırladı.

Meydan çevresinde çok sayıda zırhlı gözaltı aracı da hazır bekletildi.

‘EURO MEYDAN’ MUHAREBESİ SABAHA KADAR SÜRDÜ
Ukrayna'nın başkenti Kiev’de, dün sabah saatlerinde başlayan aşırı gruplarla kolluk kuvvetleri arasındaki çatışmalar aralıksız devam ediyor.

Kolluk kuvvetleri gece boyu eylemcileri püskürtmeye çalıştı. Kendilerini ateş çemberine alan eylemciler ise direnişini sürdürdü. Ateşi devam çıkma lastiklerle ve tahtalarla besleyen eylemcilere
TOMA’larla müdahale etti. Eylemciler attıkları molotoflarla bir zırhlı aracı yakarak kullanılmaz hale getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.