Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Parlamentosu, Timoşenko'ya Almanya bileti verecek

Ukrayna Parlamentosu'nda mahkumların yurtdışında tedavi edilmesini öngören yasa tasarısı kayıt altına alındı. Mahkumlara yurt dışında tedavi kapısını açan yasa tasarısının geçmesi halinde 2011’de görevini kötüye kullanmaktan 7...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna Parlamentosu'nda mahkumların yurtdışında tedavi edilmesini öngören yasa tasarısı kayıt altına alındı.

Mahkumlara yurt dışında tedavi kapısını açan yasa tasarısının geçmesi halinde 2011’de görevini kötüye kullanmaktan 7 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, tedavi için Almanya'ya gidebilecek.

Bağımsız milletvekili Angelika Labunskaya tarafından sunulan yasa tasarısı Ukrayna'daki mahkumların yurtdışında tıbbi tedavi görme hakkı getiriyor. Yasa tasarısına göre hasta mahkum en az 365 gün boyunca yatarak tedavi görmesine rağmen iyileşme belirtisi olmaması durumunda mahkeme kararıyla başka ülkelere gidebilecek. Mahkeme söz konusu durumda serbest bırakma kararı da verebilecek.

'18 KASIM'A KADAR AB İLE SORUNLARINI ÇÖZMELİ'

Ukrayna, 28 Kasım’da Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık ve serbest ticaret anlaşmaları görüşmesi arifesinde, AB'nin taleplerini yetiştirme çabasında.

Bugün Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından kabul edilen Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski, 18 Kasım'a kadar Ukrayna'nın AB ile arasındaki tüm sorunları çözmesini istedi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta 28-29 Kasım'da düzenlenecek, Doğu Ortaklığı zirvesi öncesinde Ukrayna’nın, AB ile Ortaklık Anlaşmasını imzalayabilmesi için AB'nin taleplerini yerine getirmesi gerekiyor.

AB'nin başlıca talepleri arasında hapisteki Yuliya Timoşenko'nun serbest bırakılması da var.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tutuklu bulunan Timoşenko'nun hazırlanacak özel bir yasa sayesinde yurt dışında tedavi görmesine izin verilebileceğini söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.