Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Parlamentosu, Rusya’yı saldırgan olarak tanımladı

Ukrayna Parlamentosu’nda bugünkü oturumda yapılan oylamada 298 kayıtlı milletvekilinden 271’i Rusya’yı saldırgan ülke olarak tanınması için ‘evet’ oyu kullandı.Oturumda, Ukrayna’nın doğusunda kurulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna Parlamentosu, Rusya’yı saldırgan olarak tanımladı
Ukrayna Parlamentosu’nda bugünkü oturumda yapılan oylamada 298 kayıtlı milletvekilinden 271’i Rusya’yı saldırgan ülke olarak tanınması için ‘evet’ oyu kullandı.

Oturumda, Ukrayna’nın doğusunda kurulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyet ile Lugansk Halk Cumhuriyeti de ‘terör örgütü’ olarak kabul edildi.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, NATO Parlamenterler Meclisi, AGİT Parlamenterler Meclisi başta olmak üzere uluslararası kamuoyuna seslenen Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna’ya karşı yapılan saldırıların işgal olarak kabul edilmesini istedi. Parlamento ayrıca, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve sınırlarına saygı gösterilmesini, ilhak edilen Kırım’ın ise geri iadesi konusunda destek talebinde bulundu.

Rusya yanlılarının ağır silahla yaptıkları saldırıda son iki hafta içerisinde, Volnovaha ve Mariupol’de 50'den fazla sivil hayatını kaybetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.