Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Başbakanı Azarov, kabinede revizyona gidecek

Muhalefetin gensoru talebiyle toplanan Ukrayna Parlamentosu’ndaki oylamada Azarov Hükümeti görevde kaldı.Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov hükümetinin düşmesi için 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nda en az 226 milletvekilinin oyu gerekiyordu....

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhalefetin gensoru talebiyle toplanan Ukrayna Parlamentosu’ndaki oylamada Azarov Hükümeti görevde kaldı.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov hükümetinin düşmesi için 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nda en az 226 milletvekilinin oyu gerekiyordu. Genel Kurul salonunda 338 milletvekili bulunduğu oylamada hükümeti düşürmek isteyen muhalefetin oyu 186’da kaldı.

İktidardaki Bölgeler Partisi’nden bir, ‘Anavatan’dan 90, ‘Darbe’den 42, ‘Özgürlük’ten 37 ve 17 bağımsız milletvekili hükümete karşı oy kullandı. Dengeleri etkilemesi beklenen Ukrayna Komünist Partisi ise oy kullanmadı.

Parlamentonun güvenoyunu alan Azarov, konuşmasına ‘Euro Meydan’ eylemcilerine kolluk kuvvetlerinin sert müdahalesi nedeniyle özür dileyerek başladı. Parlamentoda güven tazeleyen Azarov, kabinede köklü bir revizyona gideceğini belirtti.

Parlamentodaki ikinci oturumda ise milletvekilleri, iktidarın 'güç ve yetkisini kötüye kullanması ve siyasi zulmün sona ermesi' konularını görüşecek.

Dün muhalefet cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını istemişti. Meclisin için güven oylaması nedeniyle hareketli iken parlamento binası çevresinde de iktidar ve muhalefetin gösterileri devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.