Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Twitter'da en çok takip edilen Obama, en etkilisi Papa

Twitter'da en çok takip edilen liderler sıralamasında 60 milyona yakın takipçiyle ABD Başkanı Barack Obama ilk sırada yer alıyor. 9 farklı hesabı 20 milyon kişi tarafından takip edilen Papa Francesco, Obama ile arayı hızla kapatırken geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Twitter'da en çok takip edilen Obama, en etkilisi Papa
Twitter'da en çok takip edilen liderler sıralamasında 60 milyona yakın takipçiyle ABD Başkanı Barack Obama ilk sırada yer alıyor. 9 farklı hesabı 20 milyon kişi tarafından takip edilen Papa Francesco, Obama ile arayı hızla kapatırken geçtiğimiz yıl seçilen Hindistan Başbakanı Narendra Modi 11 milyona yakın takipçisiyle 3. sıraya fırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Hindistanlı liderin atağıyla dördüncü sıraya düştü. Erdoğan'ın 6 milyondan fazla takipçisi var. Beyaz Saray'ın da takipçi sayısı Erdoğan'a yakın. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun takipçi sayısı ise 2,7 milyon.

Paylaşımları en çok retweet edilen liderlerin başında ise Papa geliyor. Papa'nın İspanyolca tweetleri ortlama 10 bin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'inkiler ise 4 bin 400 kez retweet ediliyor.

Liderlerle en çok takipleşen siyasetçi ise Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius. Fabius'un 100 lider arkadaşı var. Onu Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa Dışişleri Bakanlığı, AB Dışişleri'nden sorumlu kurumu ve Norveç Dışişleri Bakanlığı takip ediyor.

"TÜRKİYE, TWİTTER'A SANSÜR UYGULAYAN ÜLKELERDEN"

Araştırmayı yapan halkla ilişkiler şirketi Burson-Marsteller, Erdoğan ve Mondi'nin listede üst sıralarda yer almasını, ülkelerinin nüfusuna ve bu ülkelerde Twitter'ın kullanılma sıklığına bağladı.

Şirketin Twiplomact (Twitter diplomasisi) başlıklı araştırmasında, Türk liderlerin siyasetle ilgili Türkçe, İngilizce ve Arapça açıklamalar yapmak için Twitter'ı sıklıkla kullandığı belirtildi. Fakat Türkiye'nin Twitter'a sansür uygulayan ülkelerden biri olduğu ve 2014'ün ikinci yarısında, bir önceki döneme göre, Twitter'dan 5 kat daha fazla içerik kaldırma talebinde bulunduğu vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.