Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuzhurmatu’ya Bağdat’dan Polis Sevkıyatı

Irak’ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde çatışmalar sonrası ilçeye Bağdat’dan polis gücü sevkıyatı gerçekleşti.Türkçe Konuşan Ülkeler ve Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, yerel kaynaklardan...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak’ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde çatışmalar sonrası ilçeye Bağdat’dan polis gücü sevkıyatı gerçekleşti.
Türkçe Konuşan Ülkeler ve Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, yerel kaynaklardan aldıkları bilgiye göre, Tuzhurmatu ilçesine Bağdat’dan federal polis teşkilatına bağlı güçlerin sevk edildiğini açıkladı. Yavuzaslan, “İlçede Peşmerge güçleri ile Haşdi Şabi´ye bağlı güçler arasında 4 gün süren çatışmaların ardından anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre ilçenin güvenliği için tüm taraflardan ortak bir güvenlik teşkilatı kurulacak. İlçe merkezinde bulunan Haşdi Şabi güçleriyle Peşmerge güçleri ilçenin dışındaki eski mevkilerine geri dönecek. Bağdat’dan gelen federal polis gücü de ilçede kritik noktalara konuşlanacak. Diğer yandan ilçeye girerek sivil militanlara saldıran PKK militanlarının durumu ile ilgili yetkililerden açıklama gelmedi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.