Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tutuklu eski başbakan Kamu Bakanlığı'nca tekrar sorgulandı

Eski Portekiz Başbakanı José Sócrates, tutuklu bulunduğu Evora şehrindeki hapishaneden, Lizbon'a getirilerek Kamu Bakanlığı'na bağlı Merkez Araştırma ve Eylem Departmanı'nca yeni bulgular ışında tekrar sorgulandı.Yaklaşık 4 saat süren...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Portekiz Başbakanı José Sócrates, tutuklu bulunduğu Evora şehrindeki hapishaneden, Lizbon'a getirilerek Kamu Bakanlığı'na bağlı Merkez Araştırma ve Eylem Departmanı'nca yeni bulgular ışında tekrar sorgulandı.

Yaklaşık 4 saat süren sorgulamanın içeriğiyle alakalı açıklama yapılmazken, Sócrates'in avukatları João Araújo ve Pedro Delille de konuyla ilgili bilgi vermedi.

Sócrates; yolsuzluk, kara para aklama ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla, 21 Kasım 2014 tarihinde Lizbon Havaalanı'nda tutuklanmıştı. Sócrates, işadamı arkadaşı Carlos Santos Silva'nın elektronik kelepçe takılarak ev hapsine mahkum edilmesinde sonra, bu soruşturmayla alakalı hapiste olan tek sanık konumunda bulunuyor.

Soruşturmayı yürüten hakim Carlos Alexandre'nın, eski başbakanın tutukluluk hali konusunda 9 Haziran'a kadar karar vermesi beleniyor.

José Sócrates, 2004-2011 yıllarında başbakanlık görevinde bulunuyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.