Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tusk: “AB aklı başında kararlar almalı”

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerine İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından birliğin sorunlarının çözümü için “makul ve dürüst” kararlar alınması çağrısında bulundu.AB liderleri birliğin geleceğini ele...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2016 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2016 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerine İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından birliğin sorunlarının çözümü için “makul ve dürüst” kararlar alınması çağrısında bulundu.
AB liderleri birliğin geleceğini ele almak üzere Slovakya’nın başkenti Bratislava’da toplanıyor. İngiltere Başbakanı Theresa May’in katılmayacağı toplantıda İngiltere’nin AB’den ayrılması süreci gündem maddeleri arasında yer almayacak. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada birliğin son dönemde her türlü krizle sarsıldığının bir gerçek olduğunu kaydederek, hiçbir sorun yokmuş gibi davranmayacağını dile getirdi. Tusk, “Bratislava toplantısı için en iyi sloganın bu krizleri harcamamak olduğuna inanıyorum. Bunun yerine AB, İngiltere’nin birlikten ayrılması konusunda gerçekçi teşhis koymalı” dedi. Tusk, AB liderlerine İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından birliğin sorunlarının çözümü için “makul ve dürüst” kararlar alınması çağrısında bulundu. AB Konseyi lideri, AB liderlerinin vatandaşlarına İngiltere’nin birlikten ayrılması konusunda dersler çıkardıkları ve istikrar ile güvenliği geri getirecekleri konusunda güven vermeleri gerektiğini söyledi.
Öte yandan, Slovakya Başbakanı Roberto Fico, ülkesinin tek bir Müslüman mülteci dahi kabul etmeyeceklerini ve bu konuda yasal mücadele başlattığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.