Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan’da Bağımsızlık coşkusu stada sığmadı

Türkmenistan bağımsızlığının 22’inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor. Renkli görüntülere sahne olan Bağımsızlık Bayramı kutlamaları kapsamında, Aşkabat Stadı’nda kapsamlı kutlama töreni düzenlendi. Türkmenistan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkmenistan’da Bağımsızlık coşkusu stada sığmadı
Türkmenistan bağımsızlığının 22’inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor. Renkli görüntülere sahne olan Bağımsızlık Bayramı kutlamaları kapsamında, Aşkabat Stadı’nda kapsamlı kutlama töreni düzenlendi.
Türkmenistan hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen törene, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancı heyetlerin yanı sıra Türkmenistan’daki yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. Türkmenistan’da faaliyet gösteren Türk işadamları da törene ilgi gösterdi.
Türkmenistan halkı, 20 bin kapasiteli stadyumu doldurdu. Türkmenistan milli marşının okunmasıyla başlayan törende, ülkenin önde gelen sanatçıları ve folklor ekipleri gösteriler sundu. Türkmen atlarının gösterisi büyük beğeni topladı.

Ülkenin en önemli bayramı olan Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla resmi tören yarın düzenlenecek. Aşkabat’taki Merkez Meydan’da düzenlenecek resmi geçit törenine Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılması bekleniyor. Kutlama etkinlikleri 28 Ekim’de de devam edecek ve o gün at yarışları organizasyonu tertip edilecek.
Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla aff yasası imzalandı. Af yasasından 1002 mahkum yararlandı. Ayrıca, Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un imzaladığı karar doğrultusunda Türkmenistan’da bulunan mültecilerin 600’üne vatandaşlık hakkı tanındı.
Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etti. 4 yıl sonra Birleşmiş Milletler tarafından daimi Tarafsızlık statüsünü kazanan Türkmenistan, zengin doğalgaz ve petrol kaynaklar ile bölgenin en güçlü devletlerinden biri haline geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.