Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan’da bağımsızlığın 22. yılı kutlanıyor

Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını kavuşan Orta Asya cumhuriyetlerinden Türkmenistan, bağımsızlığının 22. yılını kutluyor. Ülkede bayram dolayısıyla 3 gün resmi tatil ilan edildi. Renkli görüntülere sahne olan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkmenistan’da bağımsızlığın 22. yılı kutlanıyor
Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını kavuşan Orta Asya cumhuriyetlerinden Türkmenistan, bağımsızlığının 22. yılını kutluyor. Ülkede bayram dolayısıyla 3 gün resmi tatil ilan edildi.
Renkli görüntülere sahne olan Bağımsızlık Bayramı kutlamaları kapsamında, Maslahat Köşkü’nde konser programı düzenlendi.
Türkmenistan hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda konuk katıldı. Bağımsızlık günleri kapsamında düzenlenen konserde , ülkenin önde gelen sanatçıları ve folklor ekiplerinin sahne şovları ile birlikte lazer ve projeksiyonlarla yapılan görsel şölen izleyenleri coşturdu. Programa, Türkmenistan’daki yabancı misyon şefleri de büyük ilgi gösterdi.
Bu yıl bağımsızlığının 22. yılını kutlayan Türkmenistan’da, ülkenin en büyük bayramı günler öncesinden kutlanmaya başlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında bir dizi açılışlar yapıldı.
Bugün akşam 20 bin kişilik Aşkabat stadyumunda geniş katılımlı bağımsızlık programı düzenlenecek. 27 Ekim’de ülkenin Merkez Meydanı’nda resmi tören yapılacak. 28 Ekim’de ise bayram dolayısıyla at yarışları organizasyonu tertip edilecek.
Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla aff yasası imzalandı. Af yasasından 1002 mahkum yararlandı. Ayrıca, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un imzaladığı karar doğrultusunda Türkmenistan’da bulunan mültecilerin 600’üne vatandaşlık hakkı tanındı.
Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etti. 4 yıl sonra Birleşmiş Milletler tarafından daimi tarafsızlık statüsünü kazanan Türkmenistan, zengin doğalgaz ve petrol kaynaklar ile bölgenin en güçlü devletlerinden biri haline geldi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.