Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan’da 30 Ağustos resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Aşkabat’taki Nusay otelindeki resepsiyona, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Palvan Taganov,...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkmenistan’da 30 Ağustos resepsiyonu
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Aşkabat’taki Nusay otelindeki resepsiyona, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Palvan Taganov, Türkmenistan Savunma Bakanı Yardımcısı Yarbay Yusuf Muhammetguliyev, yabancı ülke misyon temsilcileri, askeri ataşeler ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Davetlilerin Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Tank Kurmay Albay Fehmi Atuk ve elçilik mensupları tarafından karşılanmasından sonra iki ülke milli marşları seslendirildi.

Askeri Ataşe Fehmi Atuk davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün kutlanan 30 Ağustos günü tam anlamıyla bir varoluş mücadelesi ve Türk ulusu için dönüm noktası olmuştur. Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümünü ata vatan Türkmenistan’da kutlamaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Gelişmelerini memnuniyetle izlediğimiz Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında eşit derecede, iki ülke menfaatlarına dayalı ilişkilerin karşılıklı saygı çerçevesinde önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini gönülden inanıyorum. Bu yolda her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim." dedi.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Palvan Taganov, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov adına Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’ın tebrik etti. Taganov, Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerinin siyasi, ekonomik, kültür, eğitim ve diğer bütün alanlarda istikrarlı bir şekilde geliştiğini kaydetti. Türkmen üst düzey yetkili, bundan sonra da ikili işbirliğinin iki ülke işadamlarının katkılarıyla üst seviyelere taşınacağına canı gönülden inandığını belirtti.

Programın sonunda davetlilere Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.