Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan'da 200 kilogram uyuşturucu yakıldı

Türkmenistan güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, ele geçirilen 200 kilogramdan fazla uyuşturucu maddesi imha edildi. Türkmenistan hükümeti tarafından uyuşturucu maddelerinin imha edilmesine ilişkin düzenlenen törene, yabancı...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkmenistan'da 200 kilogram uyuşturucu yakıldı
Türkmenistan güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, ele geçirilen 200 kilogramdan fazla uyuşturucu maddesi imha edildi. Türkmenistan hükümeti tarafından uyuşturucu maddelerinin imha edilmesine ilişkin düzenlenen törene, yabancı diplomatlar, uluslararası ve bölgesel örgüt temsilcileri davet edildi.

Türkmen basınında yer alan habere göre, törenden önce güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, yabancı diplomatlara ve örgüt temsilcilerine gösterildi. Ardından ise özel fırınlarda yakıldı. Törende hazır bulunan yabancı misyon şefleri uyuşturucu maddelerinin yakılmasında güvenlik güçleri elamanlarına yardımcı oldu. Gönüllü olan davetliler, uyuşturucu madde poşetlerini fırına attı.

Türkmenistan'da yasadışı uyuşturucu ile mücadelede çalışmaları düzenli olarak güçlendiriliyor. Ülkede her yıl Haziran ve Aralık aylarında "uyuşturucu maddeleri imha töreni" düzenleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.