Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Akil Oyunu Kullandı

Fransa’nın başkenti Paris ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları, 1 Kasım Genel Seçimi için konsolosluklarda oylarını kullanıyorlar. Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil de, oy verme işlemlerinin ikinci günü Paris Başkonsolosluğu’na...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’nın başkenti Paris ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları, 1 Kasım Genel Seçimi için konsolosluklarda oylarını kullanıyorlar. Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil de, oy verme işlemlerinin ikinci günü Paris Başkonsolosluğu’na gelerek oyunu kullandı.
Fransa’nın başkenti Paris ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları 1 Kasım Genel Seçimi için konsolosluklarda oylarını kullanıyorlar. Paris’te yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye’deki 26. Dönem Genel Seçimleri için 8 Ekim 2015 tarihinden itibaren sandık başına giderek oy kullanmaya başladılar. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları Türkiye genel seçimleri için 8 Ekim ile 25 Ekim 2015 tarihleri arasında bağlı bulundukları konsolosluklara giderek saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecekler.
Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil de, oy verme işlemlerinin ikinci günü Paris Başkonsolosluğu’na gelerek oyunu kullandı. Büyükelçi Akil, oy kullanma alanında bulunan oy kullanılan sandık başındaki görevli sandık kurulu üyeleri ile çeşitli partilerin müşahitlerini görev yaptıkları sandık başında ziyaret etti. Görevliler ve oy kullanmaya gelen vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Akil, Paris Başkonsolosluğu’ndaki oy kullanma alanından ayrılırken oy kullanma işlemleriyle ilgili açıklamada bulundu.
Büyükelçi Akil, “Bu üçüncü seçim düzenleyişimiz yurtdışında. Bildiğiniz gibi daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. 7 Haziran’daki milletvekili seçimleri oldu. Her seferinde tabii ki organizasyon biraz daha iyi oluyor. Vatandaşlara verdiğimiz hizmet biraz daha iyi oluyor. Bu sefer de memnuniyetle oy verme işleminin gayet iyi şartlar altında vatandaşlarımızın gayet rahat edebileceği bir ortamda ve güvenli bir şekilde verildiğini gördüm. Bu tabii ülkemiz açısından çok önemli, vatandaşlarımızın kolaylıkla sandıklara ulaşıp oylarını kullanabilmeleri, bu bakımdan buradaki organizasyonu gayet iyi buldum. Fransa’nın diğer yerlerindeki başkonsolosluklarımızla da görüştüm oralarda da seçim gayet iyi bir şekilde huzur ve barış içinde devam ediyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.