Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin ABD’deki avukatı Robert Amsterdam:

FETÖ terör örgütünün bir numaralı sanığı Fethullah Gülen’le ilgili gelişmeleri ABD’de takip etmek üzere Türkiye’nin avukatlığını üstlenen Robert Amsterdam, Paralel Yapı’nın Türkiye’de yaptıklarını bıkmadan usanmadan anlatmaya...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ terör örgütünün bir numaralı sanığı Fethullah Gülen’le ilgili gelişmeleri ABD’de takip etmek üzere Türkiye’nin avukatlığını üstlenen Robert Amsterdam, Paralel Yapı’nın Türkiye’de yaptıklarını bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceklerini ve işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.
FETÖ terör örgütünün ve Fethullah Gülen’in, Türkiye’de yaptığı insan hakları ihlallerinin mağdurları tarafından yapılan suç duyurusunun ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki bir mahkemece reddedilmesi üzerine bir açıklama yapan avukat Robert Amsterdam, “Bu karar kamuoyuna açıklanmadan önce ciddi bir şekilde çarpıtıldı. Şu bilinmeli ki mahkeme insan hakları ihlalleri konusunda onları suçsuz bulmadı. Başvurunun reddedilmesi, doğru olmadığından değil, olayın ABD’de gerçekleşmediğindendir. Ekibimiz hem Türkiye’de hem de ABD’de çeşitli tanıkların ifadelerini aldı. Bu ifadeler de Gülen ve yardımcıları tarafından yapılan ihlalleri, dolandırıcılığı ve yasadışı siyasi bağışları gözler önüne seriyor. Sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
Avukat Amsterdam, Gülen hareketinin suçlamalarla ilgili soruları yanıtlamak yerine davanın reddedilmesi arayışında olduğunu belirterek, “Gülen, büyük bir kısmı ABD’li mükelleflerden ülkedeki okulları aracılığıyla alınan milyonlarca dolarların üzerinde oturuyor. Biz de sağlam yasadışı faaliyetleri gösteren sağlam kanıtlara sahibiz” şeklinde konuştu. Paralelcilerin iddialarını reddeden Amsterdam sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ne de Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin kişisel kan davası için zamanı var. Türkiye’nin bu hafta Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının da gösterdiği gibi aşırıcılarla bir savaşta olduğunu unutmayın. Türkiye aynı zamanda, 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor ve yıllardır FETÖ ile mücadele ediyor”.
ABD bölge Savcısı Robert Mariani, Gülen aleyhinde “Türkiye’de insan hakları ihlallerine yol açtığı” gerekçesiyle yapılan dava başvurusunu olayın Türkiye’de gerçekleştiği ve ABD ile ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle reddetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.