Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türkiye sınırına 200 muhafız gönderilmeli'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, 'Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı' dedi...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2016 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2016 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Türkiye sınırına 200 muhafız gönderilmeli'
 Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Bulgaristan’a kaçak göçle mücadelede destek vermek için 160 milyon avro yardım yapmayı planladıklarını açıkladı. Juncker, Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki gayrıresmi AB liderler zirvesinin tamamlanmasının ardından, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu.                 


Bulgaristan’ın Türkiye sınırında kaçak göç nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlatan Juncker, "Bu sadece Bulgaristan için büyük bir sorun değildir, aynı zamanda AB’nin bir sorunu olarak görülmelidir" dedi.                 

AB’nin Bulgaristan’ı bu sorun karşısında yalnız bırakmadığını, sınır güvenliği ve kaçak göçle mücadele için 108 milyon avro yardımda bulunma kararı aldığını açıklayan Juncker, bu rakamı Bulgar hükümetinin ihtiyaçları doğrultusunda 160 milyon avroya yükseltmeyi planladıklarını bildirdi.               

Juncker, "Benim değerlendirmeme göre, Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı." ifadesini kullandı. 

HOLLANDE: TÜRKİYE İLE VARILAN ANLAŞMA KENARA İTİLMİŞ DEĞİL
Bratislava'daki zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yasa dışı göç konusunda AB'nin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu vurgulayarak, "Sınır güvenliğini ve sahil güvenliği güçlendirmeliyiz. Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya gibi ülkelere destek olmalıyız." diye konuştu. 

Yasa dışı göç konusunda Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya gibi ülkeleri dinlediklerini ve konuyu ayrıntılarıyla ele aldıklarını aktaran Hollande, "Türkiye ile varılan anlaşmanın uygulanması dahil, hiçbir şey bir kenara itilmiş değil." ifadesini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.