Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye ile adaylık görüşmeleri ve yardımlar hemen durdurulsun "

Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) gençlik teşkilatı Genç Birlik(JU), Zaman ve Samanyolu TV'ye yapılan baskınları ve sorgulamaları endişe uyandırıcı bulduğunu duyurdu. Yazılı açıklama yayınlayan JU ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) gençlik teşkilatı Genç Birlik(JU), Zaman ve Samanyolu TV'ye yapılan baskınları ve sorgulamaları endişe uyandırıcı bulduğunu duyurdu. Yazılı açıklama yayınlayan JU ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB ile ilgili sözlerini de endişe verici buldu. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 kişinin uydurulan komplo teorileri ile göz altına alınması Türkiye'deki endişe verici gelişmelerin başında geliyor." ifadeleri yer aldı. Erdoğan'ın AB ile sözlerine de değinilen açıklamada, Türkiye'ye farklı programlar kanalıyla 2007 ila 2012 yıllarında 5 milyar Euro kadar para aktığını ve bunun devamınında planlandığı hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı antidemokratik ve insan onuruna yakışmayan tavır içinde bulunmakla suçlayan JU, bu tavrı şiddetle kınadıklarını bildirdi. Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:“Son aylardaki değişiklerle medya ile ilişkiler, emniyet ve adaletteki geniş çaplı vazifeden uzaklaştırma ve yapıyı değiştirme dalgalarının açıkça Erdoğan ve oğlunun yolsuzluğa karıştıklarının ortaya çıkmasına karşı bir intikam operasyonu olduğu görülmektedir.“JU, Türkiye ile adaylık görüşmelerinin ve yapılan yardımların hemen durdurulmasını talep etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.