Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı Azerbaycan’da ihtiyaç sahipleri için kurban kesti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Gençliğe Yardım Fonu’nun ortak organizasyonuyla Azerbaycan’da yaklaşık 3 bin 200 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Gençliğe Yardım Fonu’nun ortak organizasyonuyla Azerbaycan’da yaklaşık 3 bin 200 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türk hayırseverlerin kurduğu Gençliğe Yardım Fonu (GYF), bu Kurban Bayramı’nda da yardım faaliyetlerini Azerbaycan’da sürdürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Gençliğe Yardım Fonu’nun ortak organizasyonuyla yaklaşık 3 bin 200 hisse kurban kesildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, bu sene Bakü ve diğer bölgelerde 211’i büyükbaş, 123’ü küçükbaş toplam bin 600 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
Türkiye Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, “Azerbaycan’da bin 600 hisse kesiyoruz. Bu 211 büyükbaş, 123 tane küçükbaş kesiyoruz. Kestiğimiz hayvanlar aşağı yukarı Azerbaycan’ın her yerine ulaşıyor. Türkiye’deki kardeşlerimizden Allah razı olsun. Onların Türkiye Diyanet Vakfı’na yaptığı bağışlarla bu kurbanlar yerlerini buluyor. Geçen sene 12 binden fazla aileye ulaşıldı. Bu sene de o hedefi daha da yukarıya çıkarmayı düşünüyoruz. 28 bin kilodan fazla geçen sene ailelere ulaştırıldı. Fakirler, gaziler, şehitler, ihtiyaç sahiplerine, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bayramın tüm dünyaya, Müslümanlara sulh, selamet ve barış getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
GYF Başkanı Ahmet Tecim ise, bu sene bin 600 hisse kurban keseceklerini vurgulayarak, “Kestiğimiz kurbanların büyük bir kısmını mecburi göçmenlere, mülteci ailelere, şehit ailelerine, gazilere ulaştırmış olacağız. Bölgelerde medreselere, Kuran talebelerine, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmış olacağız inşallah. Bu vesileyle hem şehit ailelerinin hem de tüm İslam coğrafyasının bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyoruz” dedi.
Kesilen kurbanlar ihtiyacı olan ailelere, gazilere ve Karabağ göçmenlerine dağıtıldı.
(KN-YM-CC-D)
KAYNAK: İHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.