Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan sınır güvenliği için temas merkezi kuracak

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan içişleri bakanları, gümrük ve polis teşkilatlarının işbirliği için Sofya'da hükümetlerarası protokol imzaladı. Bulgaristan İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, mevkidaşları Sebahattin Öztürk ve Yoanis...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan içişleri bakanları, gümrük ve polis teşkilatlarının işbirliği için Sofya'da hükümetlerarası protokol imzaladı.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, mevkidaşları Sebahattin Öztürk ve Yoanis Panusis ile Sofya'da bir araya geldi. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un da katıldığı imza töreninde, üç ülke gümrük ve güvenlik alanında ortak temas merkezi oluşturmayı kararlaştırdı. Ana amaç ise mülteci akını, organize suçlar ve terörizmle mücadele gibi ortak sorunlarla mücadele etmek.

Türkiye'nin şu ana kadar 2 milyon mülteci misafir ettiğini, bunlardan 1,7 milyonun ise Suriyelilerin oluşturduğunu belirten Sebahattin Öztürk, bu kişileri için 5,5 milyar dolar harcadıklarını kaydetti. Öztürk, Batı'dan Türkiye'ye yardım olarak sadece 300 milyon dolar geldiğine değindi.

Bu anlaşmanın 18 ay önce imzalanması planlanmış, fakat dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından Sofya ziyaretini iptal etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.