Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-ab Hükümetler Arası Katılım Konferansı Başladı

Türkiye’nin AB müzakereleri kapsamında 33. Mali ve Bütçesel Hükümler Faslın açılacağı Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı başladı.Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türkiye’nin AB müzakereleri kapsamında 33. Mali...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin AB müzakereleri kapsamında 33. Mali ve Bütçesel Hükümler Faslın açılacağı Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı başladı.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türkiye’nin AB müzakereleri kapsamında 33. Mali ve Bütçesel Hükümler Faslın açılacağı Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı başladı. Katılım Konferansına, Türkiye’yi temsilen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal; Avrupa Birliği Konseyi adına Dönem Başkanlığını yürüten Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile Avrupa Komisyonu adına Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn katıldı.
18 Mart tarihli Üçüncü Türkiye-AB Zirvesi’nde, AB ile üyelik müzakere sürecimizin yeniden canlandırılması ortak kararı çerçevesinde, 1 Temmuz’da sona erecek olan Hollanda Dönem Başkanlığı sırasında 33 nolu “Mali ve Bütçesel Hükümler” faslının açılmasına karar verilmişti. Zirvede ayrıca, diğer fasılların açılmasına yönelik hazırlık çalışmalarının hızlandırılarak devam edilmesi üzerinde mutabık kalınmıştı. Öte yandan, söz konusu fasıl, son olarak 2015 Aralık ayında açılan 17 nolu “Ekonomik ve Parasal Politika” başlıklı fasıldan sonra üyelik müzakerelerinde açılan on altıncı fasıl oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.