Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Ve Rum Esnaf Odalarından Festival

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Güney Kıbrıs’taki esnaf örgütü POVEK arasında gerçekleştirilen toplantıda, Türk ve Rum belediyeleri himayesinde Lefkoşa Surlariçi’nin her iki yanını kapsayacak ortak festival kararı...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Güney Kıbrıs’taki esnaf örgütü POVEK arasında gerçekleştirilen toplantıda, Türk ve Rum belediyeleri himayesinde Lefkoşa Surlariçi’nin her iki yanını kapsayacak ortak festival kararı alındı.
Kıbrıs’ta iki liderin çözüm görüşmeleri sürerken iki halkın yakınlaşması için de bazı kurum kuruluşlar ortak etkinlikler düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde Gazimagosa Othello Kalesinde da yapılan iki toplumun müziklerinin seslendirildiği dinletiden sonra Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Güney Kıbrıs’taki esnaf örgütü POVEK arasında gerçekleştirilen toplantıda, Türk ve Rum belediyeleri himayesinde Lefkoşa Surlariçi’nin her iki yanını kapsayacak ortak festival kararı alındı. KTEZO’dan yapılan açıklamada festivalin; Kıbrıs’ta çözüm ve birleşme amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.
İki örgütün Girne’de yaptığı toplantıda alınan kararlara değinilen açıklamada, bu kararlar çerçevesinde POVEK ve KTEZO’nun her zaman, her iki örgütün üyelerinin ortak yararını temel alacakları belirtildi. İşbirliğinin tüm şekillerinin her iki tarafın da kurumlarına ve özelliklerine saygılı, Avrupa Birliği akitlerine ve Yeşil Hat Tüzüğü düzenlemelerine uygun olacağı belirtilen açıklamaya göre, POVEK ve KTEZO işbirliğinin geliştirilmesi ve düşünülen uygulamaların gerçekleştirilmesi için ortak komite oluşturacak. Her iki örgütün amacı ve eylemleri, küçük orta boy işletmelerin arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olacak. KTEZO ve POVEK’in üzerinde anlaştığı konuların da yer aldığı açıklamada, işbirliğinin gelecekte olabilecek bir çözüm, Kıbrıs’ın birleşmesi ve Avrupa Birliği ortak programları çerçevesinde olacağı ifade edildi. Diğer konular da şöyle: “Yasalar, düzenlemeler, kurumsallaşma, ticaret, teknik meslekler, ulaştırma ve hizmetler konularında mevcut uygulamalar, mevzuatlar ve standartları ile ilgili bilgi paylaşımı ve işbirliği yapılması cesaretlendirilecek. Profesyonel mesleki birlikleri (berberler, kuaförler, kaportacılar, makinistler v.b) arasında mesleki işbirliği başlatılacak. Rumca ve Türkçe dil eğitimi, teknik eğitimler ve teknik terimler konularında ortak seminerler düzenlenecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.