Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk turist: Hükümetimizin yapamadığını, Nepal'deki Türk okulu başardı

Nepal’de meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem sonrası, Nepallileri ve Türk turistleri misafir eden ilk kurumlardan Meridyen Türk okulları, şimdi de depremzedelerin yaralarını sarıyor. Son 80 yılın en şiddetli depreminin bilançosu gün geçtikçe...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk turist: Hükümetimizin yapamadığını, Nepal'deki Türk okulu başardı
Nepal’de meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem sonrası, Nepallileri ve Türk turistleri misafir eden ilk kurumlardan Meridyen Türk okulları, şimdi de depremzedelerin yaralarını sarıyor.

Son 80 yılın en şiddetli depreminin bilançosu gün geçtikçe artıyor. En son verilere göre ülkede toplam 4349 kişi hayatını kaybetti, 7 binden fazla ise yaralı var. Uzmanlar, ölü sayısının 6 bini bulabileceği bildiriyor. 2002’den bu yana Nepal’de faaliyet gösteren Meridyen Türk Okulları ise depremin ilk gününden itibaren Nepallilerin yardımına koştu. Ülkedeki Türk turistleri ve Nepallileri ağırlayan ilk kurumlardan olan Türk Okulları, şimdi ise Nepal genelkurmayı ile ortak çalışarak depremzedelere yardım paketlerini ulaştırıyor.

Depremzedelerin yardımına koşmak için seferber olan Türk okulu ve öğrencileri, ilk olarak Nepalli askerlerle birlikte okulun bahçesinde acil gıda malzemelerini paketledi. Kimse Yok Mu Derneği tarafından yapılan yardımların organize edilirken, Türk okulundan mezun olanlar da yardım çalışmalarına katılmak için öğretmenlerini ziyaret ediyor.

Okulda kalan Türk turistlerden biri ise kendilerini okulun misafir etmesine çok şaşırdıklarını belirterek şunları söyledi: "Hiç beklemediğimiz halde, beklentilerimizin çok ötesinde yardımcı oldu kardeşlerimiz. Buradan hepsine ayrı ayrı çok fazla teşekkür ediyoruz. Evimizde gibiyiz burada. Hiçbir problemimiz yok, sayelerinde."

Türk okulunda görev yapan vatandaşların tamamen gönüllülük esası gözeterek kendilerine yardımda bulunduğunu belirten Türk vatandaşı, "Hükümetimizin beceremediğini, bu arkadaşlar becerdiler fazlasıyla." dedi.

TÜRK MİSAFİRLER DE YARDIM ÇALIŞMALARINA KATILDI

Çok sayıda Nepalliyi ve Türkü okul bahçesinde ağırlayan kolejde 25 Türk'ün misafir edildiği belirtildi. Okuldaki gönüllülerin, Türk bayraklarını alıp kalabalık sokaklarda motorlarla dolaştıkları ve depremden etkilenen Türkleri bulmaya çalıştıkları ifade ediliyor. Deprem sonrası okulda kalan 7 Türk ve 1 Rus misafirin de yardım çalışmalarına katıldığı aktarıldı.

Nepal'de deprem sonrası Türk okuluna sığınan Levent ve İzber Barın çiftinin söyledikleri ise dikkat çekti: Nepal’de deprem sonrası Türk okuluna sığınanlar yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nepallileri bize orada bir Türk okulu olduğundan bahsetti. Açıkhavada kalmamız gerektiği için öyle bir alan arıyorduk. Yolda rastladığımız Türklere de söyledik. 25-30 kişilik grup oldu. Kolejde 10 tane Türk öğretmen vardı. Bize yatak, yorgan, battaniye verdiler. Yerde yattık, bahçede. 3 öğün yemek çıkardılar bizim için."

Kimse Yok Mu, Nepal'deki devlet görevlileri ve Türk okulu ile birlikte nelere ihtiyaç duyulduğunun tespit edilmesinin ardından ilk etapta 50 bin dolarlık gıda yardımları, paketlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya başladı.

Ülkeye yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan Kimse Yok Mu Genel Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu ise afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını belirterek "İlk incelemelerin ardından afet bölgesinde 25 tonluk bir yardım malzemesi dağıttık." dedi. İhtiyaçlar doğrultusunda 2 milyon TL tutarında İstanbul Valiliği'ne kampanya müracatında bulunulduğunu belirten Eyüboğlu, "Hamiyetperver milletimizin destekleri sürdükçe yardımlarımız katlanarak artacaktır." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.