Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türk ordusuyla da savaşırız'

Irak'taki milis grup Haşdi Şabi'den Türkiye'ye tehdit... Haşdi Şabi'den yapılan açıklamada Türk Ordusu Irak’ta “işgalci” olarak tanımlandı ve çekilmemeleri durumunda Türk Ordusu’yla da savaşacakları iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Türk ordusuyla da savaşırız'
Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Güvenlik Sözcüsü Yusuf El Kilabi, “Irak’ın kuzeyinde bulunan güçler işgalcidir ve Irak hükümeti tarafından davet edilmemiştir. Bu şekilde kalmaları durumunda onlara işgalci güç muamelesi yapar, DEAŞ ile savaştığımız gibi onlara karşı da savaşırız. Aynı şekilde Türk ordu güçlerine karşı da geliriz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Irak Parlamentosu üyesi Ahmed El Cuburi, Irak’ın en kısa zamanda tutumunu netleştirip Türk güçlerinin Irak’tan çıkarılması için Birleşmiş Milletler (BM), BM Güvenlik Konseyi ve Arap dünyasından talepte bulunmasını istedi.

MECLİS'İN KÜRT ÜYESİ: NEDEN SADECE TÜRKİYE'DEN SÖZ EDİLİYOR?

Rudaw'a konuşan Irak Parlamentosu Kürt üyesi Arafat Kerem ise Iraklı tarafları eleştirerek, “Madem ki doğru yapıyorlar, o zaman ayrım gözetmeden Irak’ın içişlerine karışan bütün ülkeleri çıkarsınlar” dedi. Arafat Kerem sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden diğer taraflardan, örneğin Bağdat’a kadar gelen İran’dan söz edilmiyor? Neden sadece Türkiye’den bahsediliyor? Çünkü belli bir amaçları var. Madem öyle, konu parlamentoda anayasal çerçevede ele alınsın. Bir taraftan bahsedip diğerini görmezden gelmesinler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.