Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk okulları, Tayland ile Türkiye arasında köprü rolü oynuyor

Tayland'daki Türk okullarının bağlı bulunduğu Marmara Eğitim Kurumları'nı ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Müsteşarı Panadda Diskul, bu okulların Tayland-Türkiye arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.Uluslararası olimpiyatlarda...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk okulları, Tayland ile Türkiye arasında köprü rolü oynuyor
Tayland'daki Türk okullarının bağlı bulunduğu Marmara Eğitim Kurumları'nı ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Müsteşarı Panadda Diskul, bu okulların Tayland-Türkiye arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

Uluslararası olimpiyatlarda derece almış Türk okullarındaki öğrenciler ile okul yöneticileri Diskul'u makamında ziyaret etti. Burada Türk okulları hakkında bilgi alan Diskul, öğrencilere de verilen eğitim hakkında sorular yöneltti. Daha sonra Diskul, Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Civelek ve Eğitim Koordinatörü Ömer Faruk Karaçam ile birlikte Türk okullarını ziyaret etti. Türk okullarının ülkede çok iyi tanındığının altını çizen Diskul, okulların iki ülke arasında ilişkileri artırdığını, ticari ve turistlik alanda da ilişkileri geliştireceğine inandığını ifade etti. Diskul, Türk okullarının eğitim faaliyetleri ile ilgili düşüncelerini ise şöyle dile getirdi: "Tayland-Türkiye arasındaki mesafeler uzak olsa da bu eğitim faaliyetleri ile iki ülke arasında sevgi ve saygı anlayışının artarak devam ettirecek olan bir köprü rolünü oynadığına inanıyorum."

Türk okulları hakkında okuldaki brinfingi dinleyen Diskul, daha sonra uluslararası olimpiyatlarda başarılı olmuş öğrencilerle de görüştü.

TAY ÇOCUKLARINA YÜKSEK STANDARTTA EĞİTİM VERİLİYOR
Türklerle ilk kez Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Mai şehrinde vali olduğu zaman tanıştığını dile getiren Diskul, ülkeye gelerek okul açıp eğitim veren Türk girişimci ve öğretmenler hakkında ise şöyle konuştu: "Ülkede bulunan 4 tane okulda, Tay çocuklarına yüksek standartta eğitim vererek, bu iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasına vesile oluyorlar."

Öte yandan, okulu gezen ve bilgi alan Diskul, ülkede yıllardır faaliyet gösteren Marmara Eğitim Kurumlarına on üzerinden on puan verdiğini belirtti.

Diskul, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede ise, "Ülkemizde Türkler olarak yaptığınız eğitim faaliyetleri bizim için çok anlamlı. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkiler için çok önemli." dedi. Tayland'da 5. Kral Chulalongkorn'un Türkiye ile ilişkilere çok önem verdiğini de hatırlatan Diskul, kendisinin Türkiye ile ilişkileri başlatan ilk kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Diskul için Başkent Bangkok’taki Pan-Asia Uluslararası kolejinde düzenlenen yemekli programa, Türk okulu yöneticileri, öğrenci velileri ve öğrenciler de katıldı. Program sonrası Diskul’a, Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Civelek tarafından el yapımı çini hediye edildi ve okul önünde toplu fotoğraf çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.